Saturday , April 20 2024
Foto: Ateljé Anna Cecilia

The Nordic Act – tillbaka med ny svenskspråkig singel

Förra året introducerade Zero Magazine den nya elektroniska duon The Nordic Act, med Andreas Andersson bakom maskinerna och Linnéa Törnqvist bakom mikrofonen (läs gärna vår intervju här).

The Nordic Act är nu tillbaka med en ny singel och Zero ställde tre snabba frågor till Linnéa:

 Hur skulle du beskriva nya ”Vart tog vi vägen”?
– Vi fortsätter utveckla vårt eget sound. En vandring mellan nutid och det vi växte upp med på åttiotalet. Det man lyssnade på som femtonåring ligger oftast närmast musikhjärtat, har jag hört. 

Ni bjuder på en svensk text den här gången. Hur kommer det sig? 
– Det kändes rätt, helt enkelt. Jag tror att orden som kommer är en blandning av egna och andras upplevelser. Sällan är något rakt av självupplevt. Det finns ingen tanke på hur det ska tas emot. Mer en känsla av ”det behöver ut” för att kunna fortsatta andas. Starka ord, men så känns det verkligen ibland…

Vad händer framöver för The Nordic Act?
– Vi längtar efter att spela live. Gärna på en festival eller en större klubbkväll. Det skulle vara superkul att få dela scen med några andra band. Inget är inbokat än, men vi har börjat dra lite i olika trådar. Annars har vi ett par svenska låtar till, som väntar på att bli klara. Så vi jobbar på så mycket som livet tillåter! 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …