Thursday , April 18 2024
Tjej med mobiltelefon

Tips vid köp av en begagnad mobiltelefon

Om det är något som alla behöver så är det en mobiltelefon. Det är ett måste i dagens samhälle – både i privata och jobbmässiga sammanhang. Och som du säkert känner till finns det massor med olika modeller med olika funktioner att välja emellan.

Alldeles för få köper dock begagnade mobiltelefoner. Och det är lite synd. För telefoner håller längre än ett par år – speciellt för dig som inte behöver det allra senaste.

Vi ger dig därför några anledningar och tips för dig som planerar att köpa en begagnad mobiltelefon.

Varför köpa nytt om du inte behöver alla funktioner?

Tack vare den kraftiga och snabba utvecklingen av telefoner har de flesta mobiler idag en väldans massa funktioner. Ofta behöver man inte använda en bråkdel av dessa funktioner – så varför köpa den senaste och dyraste varianten om man inte behöver?

Mobiltelefon efter behov

Det första du bör göra innan du köper en begagnad mobiltelefon att fundera på dina behov. Vad kommer du främst använda telefonen till? Kommer du mest behöver ringa samtal och skicka meddelanden eller vill du ha möjlighet att kolla på film och serier på den också?

Tänk på hur du oftast kommer använda telefonen och köp en mobil därefter. Gå inte i fällan att automatiskt köpa den dyraste och mest avancerade varianten.

Gör en kontroll över telefonen

Har mobilen som du tänker köpa använts mycket? Är den i bra skick eller ser den skadad och trasig ut?

Gör en snabb kontroll av den begagnade mobiltelefonen först och testa de vanligaste funktionerna för att se att det fungerar som det ska.

Köp en begagnad mobiltelefon från en återförsäljare

Om du köper en begagnad mobiltelefon från en seriös återförsäljare är den alltid fabriksåterställd och kontrollerad. Detta är en stor trygghet jämfört med om du köper den direkt av en privatperson.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är det alldeles för få som köper begagnade telefoner. Man kan spara många kronor och ören på att handla begagnat och kvalitén är ofta nästintill lika. För att inte tala om hur mycket bättre för miljön det är!

Denna artikel är skriven i samarbete med partner

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

En Ipad och två Iphones på ett bord.

Surfplattor och Smartphones – För och Nackdelar för Online Casinospel

I en digital värld full av valmöjligheter kan det kännas svårt att fatta rätt beslut. …