Wednesday , February 1 2023

Digitalism – “Midnight Zone”

Feta beats, svala syntljud, symmetri, minimalism och en nästan perfekt hybrid mellan EBM och techno.

Digitalism från Hamburg – som gett ut fyra uppskattade album och remixat storheter som Depeche Mode, The Cure och Daft Punk – är tillbaka med en ny EP.

Missa inte ”Midnight Zone”. Ni hör den här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!