Saturday , April 13 2024
Foto: Johan Alexed

SCALA – ny singel med Helena Wigeborn

I fjol introducerade Zero Magazine den i Frankfurt bosatte göteborgaren, Peter Johansson, och hans dansanta projekt SCALA – där feta beats, klatschiga syntslingor och trallvänliga melodier delar på utrymmet (läs gärna intervjun här).

Nu är SCALA tillbaka. Intressant nog med Helena Wigeborn från Train To Spain bakom mikrofonen.  Peter och Helena var båda en del av gruppen GLAS, som släppte en EP 2017 och medverkade på pbhmedias coveralbum Night City Tribute – The Songs of Secret Service.
– Det var en ren tillfällighet att Helena och jag började arbeta ihop igen. Efter min debutskiva, Chapter 1, hade jag skrivit lite låtar, som lagts i träda. Egentligen var de nog inte ens avsedda för SCALA, eftersom de var på svenska. Men ungefär samtidigt chattade jag med Helena om ett helt annat ämne, ett samtal som  avslutades med “om du behöver en sångerska någon gång i framtiden kan du ju höra av dig”. Ibland faller allt på plats, och man får ett erbjudande som inte kan avvisas, berättar Peter. 

Resultatet av de gamla vännernas samarbete blev ett flertal nya låtar. Inte minst den dramatiska elektropopkaramellen ”Guld & Champagne”, som nu finns alla på digitala streaming- och nedladdningstjänster.
– ”Guld & Champagne” är kanske egentligen ingen optimal förstasingel. Men när vi, för ett par veckor sedan, satt och diskuterade hur och när vi skulle släppa, drog precis eländet i öst i gång. Självklart kan man inte ha tagelskjortan på för evigt, men där och då kändes det inte rätt att ge ut någon “klackarna i taket-dänga”. Så även om titeln “Guld & Champagne” kan ge förväntningen av new romantic-rusig dekadens är det inte riktigt så. Kontrasten från Chapter 1 är alltså ganska stor, menar Peter.

Zero Magazine uppmuntrar alla att lyssna! 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

O!Dorian – funderar kring svek på nya singeln Limelight

O!Dorian – alias den livsglade frisören och schlagerdivan Emil Löfström, som beskriver sin musik som …