Saturday , November 26 2022

Fon Restorff – tillbaka med en ny fascinerande singel

För ett tag sedan introducerade Zero Magazine det lika avantgardistiska som hemlighetsfulla projektet Fon Restorff, som då bjöd på en ”industrimusikal” (läs och lyssna gärna mer här)

Till vår glädje hörde konstellationen åter av sig. Det finns inte mycket att tillägga här, utan vi rekommenderar bara alla att läsa deras kompromisslösa programförklaring och lyssna på den fascinerade och mörkt dramatiska ”Nattkirurgen”, som är första smakprovet från deras kommande EP som släpps den tionde juni.

Lars Demian möter Nick Cave möter Thåström möter gammal kabaré … eller äh, det här är unikt och obeskrivbart – lyssna själva!  

Musikalen Nattkirurgen utmynnar i en processbeskrivning om hur du ska gå till väga för att skörda organ, hålla organen vid liv samt den omtänksamma detaljen att lämna en liten gåva kvar i den nyskördade kroppen som ersättning. Forskning visar att det känns mycket bättre för den som donerar ett organ om man stoppar in något som ersättning. 3D-printade fejkorgan fungerar bäst, men även ett litet foto av det organ man tagit är en funktionell tröst.Narkos en är en stor utmaning som gerillakirurg, särskilt om du inte har utrustning. Som fältskär fick man istället lov att vara snabb med sågen. På 1800-talet utmärkte sig bland annat Robert Liston med att såga av ben på 30 sekunder. Med det var han snabbast i världen. Han är även den enda person som genomfört en operation med 300 % dödlig utgång. När han skulle rekordsåga ett ben, så kapade han två fingrar på sin assistent och ryckte upp sågen så våldsamt att han råkade snitta en åskådares frack. Åskådaren blev så skrämd att han dog i en hjärtattack, assistenten hamnade i septisk chock och patienten förblödde. En sådan man förtjänar en särskild plats i Fon Restorffs musikal…”

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Krake – “Smuts”

Krake från Luleå – som består av Fredrik Sjögren (gitarr och sång), Fred Sundström Kanon …