Fon Restorff – tillbaka med en ny fascinerande singel

För ett tag sedan introducerade Zero Magazine det lika avantgardistiska som hemlighetsfulla projektet Fon Restorff, som då bjöd på en ”industrimusikal” (läs och lyssna gärna mer här)

Till vår glädje hörde konstellationen åter av sig. Det finns inte mycket att tillägga här, utan vi rekommenderar bara alla att läsa deras kompromisslösa programförklaring och lyssna på den fascinerade och mörkt dramatiska ”Nattkirurgen”, som är första smakprovet från deras kommande EP som släpps den tionde juni.

Lars Demian möter Nick Cave möter Thåström möter gammal kabaré … eller äh, det här är unikt och obeskrivbart – lyssna själva!  

Musikalen Nattkirurgen utmynnar i en processbeskrivning om hur du ska gå till väga för att skörda organ, hålla organen vid liv samt den omtänksamma detaljen att lämna en liten gåva kvar i den nyskördade kroppen som ersättning. Forskning visar att det känns mycket bättre för den som donerar ett organ om man stoppar in något som ersättning. 3D-printade fejkorgan fungerar bäst, men även ett litet foto av det organ man tagit är en funktionell tröst.Narkos en är en stor utmaning som gerillakirurg, särskilt om du inte har utrustning. Som fältskär fick man istället lov att vara snabb med sågen. På 1800-talet utmärkte sig bland annat Robert Liston med att såga av ben på 30 sekunder. Med det var han snabbast i världen. Han är även den enda person som genomfört en operation med 300 % dödlig utgång. När han skulle rekordsåga ett ben, så kapade han två fingrar på sin assistent och ryckte upp sågen så våldsamt att han råkade snitta en åskådares frack. Åskådaren blev så skrämd att han dog i en hjärtattack, assistenten hamnade i septisk chock och patienten förblödde. En sådan man förtjänar en särskild plats i Fon Restorffs musikal…”

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

The band HEALTH

HEALTH rekryterar Lauren Mayberry från CHVRCHES för ny version av “ASHAMED”

HEALTH har släppt ännu en spännande remix, denna gång av “ASHAMED”, en av höjdpunkterna från …