Sunday , February 25 2024

Industrimusikaler från svenska Fon Restorff?

Häromdagen fick vi ett minimalistiskt meddelande från en märklig avsändare:

”Hej Zero. Gillar ni industrimusikaler?”

Självklart blev vi nyfikna och lyssnade. 

Inget snack om saken. Om detta är en typisk industrimusikal, så gillar vi det! 

Exakt vilka Fon Restorff är har vi däremot inte lyckats lista ut. De verkar vara nästan lika hemlighetsfulla som The Residents. 

Eventuellt består bandet av två par bröder och en liten trumslagarpojke, bosatta i den kungliga huvudstaden, som skapat ”en terabyte musik så tung att datorer och huvuden brann.” 

Förmodligen har kollegorna på Close Up Magazine gett dem epitetet ”hissmusik för folk på syra”, vilket självklart måste betraktas som en komplimang. 

Kanske kan vi försöka beskriva Fon Restorff som den felande länken mellan Nitzer Ebb, Queen, Sisters of Mercy och The Darkness? Eller kanske är de helt obeskrivbara? 

Det enda som är säkert är att ”Lit” är en fascinerande låt. Om ni bara ska lyssna på en enda industrimusikal i år, så gör denna till det självklara valet: 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …