Hur du kan lära ditt barn om kryptovalutor

Ditt barn har förmodligen hört talas om termen kryptovalutor eller Bitcoin. De kanske har sett flashiga videos om kryptovalutor på TikTok eller pratat om ämnet med vänner, men alla barn förstår förmodligen inte kryptovalutornas betydelse. Eller så kanske ditt barn redan har stenkoll på ämnet och är ivrig för att köpa elektronik eller leksaker som är kopplat till krypto, eller så vill de själva investera i digitala valutor. Eller, så har ditt barn inte alls något intresse av kryptovalutor.

Bitcoin

Oavsett hur din situation ser ut, är det ditt jobb som förälder att lära ditt barn att förstå den finansiella världens komplikationer. Även om vissa ekonomer inte håller med om att kryptovalutor kommer hålla i det långa loppet, lär de iallafall finnas kvar de närmaste åren framöver. Vissa experter tror att kryptovalutor kommer ta över kontanter och kreditkort inom fem till tio år.

Du kan hjälpa ditt barn att undersöka ämnet genom att läsa på betrodda källor och fokusera på att separera pålitlig information från potentiella risker. Det är även viktigt att vi kommunicerar med våra barn gällande kryptovalutornas volatilitet och hur snabbt värdet kan minska och öka. Att det handlar om en högriskinvestering och berätta om de risker som medför när man handlar med kryptovalutor.

Vi säger att ditt barn är redo att hoppa in i världen av kryptovalutor. Du kan hjälpa ditt barn med detta genom att själv veta så mycket om marknaden som möjligt. Försök hitta källor som enkelt kan förklara termerna med digitala valutor och vad det är för något, samt hur de fungerar. Det finns många sidor och källor som även kan göra det enklare för de yngre att förstå kryptovalutor. Att titta upp på videos på YouTube kan till exempel vara en fördel för många.

Många barn är dessutom dragna till TikTok, en plattform som inte bör glömmas bort. Det kan vara en möjlighet för barnen att utbilda sig och recensera de krypto videos som visas. Här finns det mycket blandat innehåll såsom influencers som pratar om kryptovalutor, eller galna bli-rik-snabbt videos. Genom att kolla igenom olika källor och typer av innehåll, hjälper du ditt barn att separera betrodd information och källor som är bäst att ignorera.

Kryptovalutor är ett ämne som ökar i popularitet. Digital valuta är som fiat eller traditionell valuta eftersom du kan använda det för att köpa saker eller tjänster. Det är dock inte samma sak, eftersom kryptovalutor är helt digital. Det enklaste sättet att att spendera kryptovalutor hos affärer eller återförsäljare är genom köpta presentkort eller med ett kort som stödjer kryptovalutor. Du behöver ett konto för att kunna lagra dina kryptovalutor. Det finns många sätt att lagra din digitala valuta. Online plånböcker, hårdvaru plånböcker eller mjukvaru plånböcker är de vanligaste alternativen.

Det brukar gå att lagra din valuta direkt hos den handelsplattform som du använder. Kryptovalutor är inte kopplade till banker eller myndigheter. Därför är de tillgängliga runt om i hela världen och går att använda var du än befinner dig. Det går att använda plattformar som Bitcoin Up. Kryptovalutor går upp och ner. Det är en volatil marknad, vilket kan vara både bra och dåligt. Vi säger att du har 100 euro på ditt konto. Värdet ökar och därför kommer även värdet på pengarna öka. Skulle värdet dock sänkas, kan du inte göra något för att återhämta förlusterna.

Du kan vänta ut det och se om värdet balanserar sig, vilket det kanske gör. Eller inte. Kryptovalutor är inte ett spel. Även om spel som Roblox och Fortnite använder virtuella valutor såsom Robux och V-Bucks. Dessa har inget riktigt värde i den verkliga värden. När du spelar kan du förlora Robux, men du förlorar inte riktiga pengar. När man investerar i riktiga kryptovalutor kan detta dock generera stora vinster, eller förluster.

Denna artikel är skriven i samarbete med partner

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Tjej med hörlurar vid sin dator.

4 slots med hög RTP och bra bakgrundsmusik

RTP (Return to Player) är en procentsats som visar hur ofta ett casinospel, i teorin, …