Fem snabba frågor till Vogon Poetry

Den Göteborgsbaserade elektropoptrion Vogon Poetry är tillbaka med den nya EP:n “The Forbidden Land”. Zero Magazine tog tillfället i akt att ställa fem snabba frågor till Roger Tell.  

Hur skulle du beskriva låten ”The Forbidden Land”?
– Det är en suggestiv sak med nattsvart text och en hypnotiserande slinga som bäddar in Johns sång i ett elektroniskt ljudlandskap. Vi lämnar tolkningen öppen till lyssnaren, men själva känslan i låten är i dagsläget otäckt aktuell…

På EP:n hittar vi tre remixer, som alla lyfter fram olika sidor av låten. 
– Ja, om vi börjar med Psyche-remixen, så har vi under många år haft kontakt med Darrin Huss, som redan när vi släppte vår debut kommenterade en av låtarna med ”sounds like the best new Erasure song they never made“. Nyligen skickade vi två låtar till Darrin och frågade om han hade lust att göra en remix. Han valde ”The Forbidden Land” och vi älskar den minimalistiska känslan han fick till. Tyska Massiv in Mensch tillhör delvis en annan elektronisk genre, men jag har alltid gillat vad de gör och tyckte det skulle vara spännande att se hur de kunde stöpa om en av våra låtar. Resultatet känns som en skön och taktfast hybrid av båda banden. Neufs remix är lite extra kul, eftersom vi under en Thailandsvistelse chattade med Jonas Kröjtz, som just då också befann sig i Thailand under en längre period och turligt nog hade med sig sin laptop. Han tweakade och twistade till en underbart skruvad version av ”The Forbidden Land”.

Vem ligger bakom det snygga skivomslaget?
– Det är gjort av Linnea Önnerby Novak, som även gjorde omslaget till vår julsingel. Vi älskar hennes målningar och samarbetar med henne i vårt spelföretag Fluffy Games, där vi under året kommer att släppa vårt första brädspel, “Oh So Fluffy”, som är helt och hållet illustrerat av Linnea. Kanske borde Vogon Poetry skriva en signaturlåt där, haha… 

Hur ser det ut på livefronten för Vogon Poetry? 
– Den 19 mars gör vi en väldigt speciell spelning i skivbutiken Bullmatin Records i Göteborg. Det blir intimt och kul. Utöver det kommer vi att gästa Töcksfors framåt sommaren för deras härliga festival. Förutom Vogon Poetry kommer andra fina band som Piston Damp, Machinista och Shelter också att uppträda. Så varför inte boka in en resa till de värmländska skogarna?

Jobbar ni på nytt material också?
– Ja, vi håller på att slutföra ett spännande samarbete med en annan svensk grupp och förhoppningsvis mynnar det ut i ett kul släpp inom inte alltför lång tid. En ny platta ligger också någonstans i bakgrunden, men inga konkreta tidsramar är satta, utan vi börjar med att lägga sång på några låtar och ser vart det tar oss. Man kan lugnt säga att det är mycket som puttrar i Vogon-fabriken!

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Både Pet Shop Boys och Francesca e Luigi besjunger ensamheten

1991 släppte Mauro Scocco ”Till dom ensamma” för att lyfta fram de människor som har …