Wednesday , April 17 2024

Red Mecca – “Tu sueño no es mio”

Vi startar den nya veckan med ett intressant släpp från Red Mecca.

Med rötter i postpunken skapar Jan Strandqvist (bekant från kultbandet Brända Barn) och Susanne Jonsson bombastisk, suggestiv och mörk elektronica.

Den nya låten heter ”Tu sueño no es mio” och vi bad om en kommentar från Red Meccas sångerska, Susanne Jonsson.   
– Det var ljuvligt att skriva en låt på spanska med den dramatiken som språket inbjuder till. Jag har en länge haft en dragning till texter, låtar och historier som handlar om den förlorade eller omöjliga kärleken och spanskan passar väldigt bra till det, Jans musik inbjuder till dramatik och stämningar som oemotståndligt passar för allt från världens undergång till den förlorade drömmen och den här låten kunde inte passa bättre för just det. Spanskan är inte ett språk jag behärskar särskilt väl, men med hjälp av fraser jag kunde och min vän Niklas Holm lyckades jag få ihop vad jag ville få sagt. ”Tu sueño no es mio” skulle definitivt passa som ledmotiv för White Tiger och hans spanska drömkvinna i nästa Marvelfilm, men mest av allt passa för den vanligaste människan med de vanligaste problemen som vi alla har. Som jag.

Snyggare och mer dramatisk musik får man leta efter. Gör dig själv en tjänst och lyssna här: 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Cabaret Voltaire – släpper nytt studioalbum i höst

Det är hela 26 år sedan Cabaret Voltaire släppte sitt senaste studioalbum, The Conversation. Men …