Friday , August 19 2022

Red Mecca – “Tu sueño no es mio”

Vi startar den nya veckan med ett intressant släpp från Red Mecca.

Med rötter i postpunken skapar Jan Strandqvist (bekant från kultbandet Brända Barn) och Susanne Jonsson bombastisk, suggestiv och mörk elektronica.

Den nya låten heter ”Tu sueño no es mio” och vi bad om en kommentar från Red Meccas sångerska, Susanne Jonsson.   
– Det var ljuvligt att skriva en låt på spanska med den dramatiken som språket inbjuder till. Jag har en länge haft en dragning till texter, låtar och historier som handlar om den förlorade eller omöjliga kärleken och spanskan passar väldigt bra till det, Jans musik inbjuder till dramatik och stämningar som oemotståndligt passar för allt från världens undergång till den förlorade drömmen och den här låten kunde inte passa bättre för just det. Spanskan är inte ett språk jag behärskar särskilt väl, men med hjälp av fraser jag kunde och min vän Niklas Holm lyckades jag få ihop vad jag ville få sagt. ”Tu sueño no es mio” skulle definitivt passa som ledmotiv för White Tiger och hans spanska drömkvinna i nästa Marvelfilm, men mest av allt passa för den vanligaste människan med de vanligaste problemen som vi alla har. Som jag.

Snyggare och mer dramatisk musik får man leta efter. Gör dig själv en tjänst och lyssna här: 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Brave Little Note skapar elektroniska jordskred med “Grrrl Trouble”

Det bor ett smart upplägg i både text och musik när musikern Jacqueline “Jack” Irvine …