Thursday , December 1 2022

Cabaret Voltaire – släpper nytt studioalbum i höst

Det är hela 26 år sedan Cabaret Voltaire släppte sitt senaste studioalbum, The Conversation.

Men nu är de brittiska industripionjärerna tillbaka. Den här gången som ett soloprojekt med Richard H Kirk som musikalisk motor.
– Det nya albumet blev klart samtidigt som pandemin drabbade världen i våras, så jag tyckte att Shadow of Fear kändes som en passande titel, berättar Kirk.

Enligt Kirk kommer Shadow of Fear både vara futuristisk och återknyta till hans tidigare skapande.
– Min ambition har varit att göra en modern skiva för 2000-talet. Men samtidigt påminde mig inspelningarna lite om de gamla dagarna med Cabaret Voltaire, eftersom jag jobbat med en minimal maskinpark och använt fantasin som det främsta instrumentet.

Shadow of Fear ges ut den 20 november via legendariska Mute Records. Alla nyfikna kan dock få ett smakprov redan nu:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Cabaret Voltaire

Cabaret Voltaire gräver i arkiven

Rariteter på Mute.