Hur viktigt är det med flyttstädning?

Om du flyttar från en bostad, oavsett om du hyr den eller äger den och har sålt den, så bör du göra en flyttstädning. Förvisso kan en flyttstädning förhandlas bort när man säljer en bostad, men det vanligaste är att man gör den.

Hyrda bostäder, de ska alltid flytstädas! Det eftersom att du då måste lämna den i ett bra skick, redo för nästa hyresgäst att flytta in. En flyttstädning är en städning som måste göras riktigt noggrann. Generell kan man säga att du bör städa allt, från golv till tak och allt som finns däremellan! Dock har du alltid möjligheten att anlita en städfirma i Kronoberg att fixa den åt dig!

FlyttstädningAnvänd dig av en checklista

Om du väljer att göra din flyttstädning på egen hand, utan att boka en städfirma, se då till att ha en checklista att gå efter. Det går ofta att få via din hyresvärd, men det finns även en hel del av dem på nätet. Fördelen med att använda dig av en checklista, det är att du då inte missar något viktigt. Det är ju rätt lätt annars att du glömmer att städa på vissa ställen. För hur lätt är det att komma ihåg att städa bakom elementen till exempel.

Ett annat bra tips då du ska flyttstäda, det är att ta ett rum i taget. Så börja med sovrum och vardagsrum, ett i taget. Städa alla delar och stäng sedan till dörren till rummet du är klar med. Då slipper det komma in ny smuts när du städar andra delar.

Ha gott om tid

Att flyttstäda på egen hand, det tar sin lilla tid, så se till att du har avsatt gott om det! Ju större bostad, desto mer tid på dig bör du ha. Se till även att ha rätt städmaterial kvar, samt en stege eller stol för att nå överallt.

Denna artikel är skriven i samarbete med partner

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …