Thursday , December 1 2022

Adrian Sieber – “Were We Ever So Young?”

På nittiotalet var Adrian Sieber från Basel sångare i det schweiziska indierockbandet Lovebugs, som nådde stora framgångar i hemlandet och toppade försäljningslistan vid ett par tillfällen.

Nu satsar Adrian på en solokarriär och ett sound som är influerat av hans ungdomsidoler Pet Shop Boys, The Cure och New Order. Men med en modern touch à la The Weeknd.

Ifjol imponerades Zero Magazine av hans ”Slave to the Algorithm” och nya ”Were We Ever So Young?” är inte dum den heller.

Den 22 april släpps Adrian Siebers andra soloalbum, Unglued.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Technokatedralen på Köpenicker Strasse 70 i Berlin. En nerlagd del av Vattenfalls kraftvärmeverk i samma område.

Yello – live i Berlin, 2016-10-28

Yello kom in i mitt liv i mitten av 80-talet. Som brukligt på den tiden …