Wednesday , April 17 2024

Ras Bolding – elektronisk pop för gengångare och osaliga andar

Med sin kreativa mix av new wave, bitpop och mörk electro har Ras Bolding blivit något av en kultartist i sitt hemland, Danmark (läs gärna mer om honom i vår intervju här). 

Förutom att vara musiker är Ras även journalist, novellförfattare, DJ, serietecknare, driver den alternativa klubben Golem i Odense och kan till och med titulera sig baron (!).

Alltid fylld med kreativa idéer brukar han ständigt utveckla nya koncept. Förra våren överträffade Ras sig själv med en konsert för gengångare!

Bakgrunden var följande: Coronapandemin hade stängt ner klubbverksamheten i Europa. Streamade konserter var visserligen trevliga, men förhållandevis ooriginella. Ras Bolding tänkte, som vanligt, utanför boxen och kontaktade Magasinet i Odense, en konsertlokal som enligt vissa källor är hemsökt av osaliga andar.

Ambitionen var att spela för de eventuella spöken och vålnader som befann sig i lokalen. Tillsammans med Marie Makaber och Olivia Obskur (bakgrundssång och elektronik) bjöd han på stämningsfullt mörk elektropop och en ljusshow som kunde väcka döda. Helt i projektets anda inleddes kvällen med en seans.

Nu ges vi som (ännu) inte blivit osaliga andar möjlighet att beskåda spektaklet. Kalla kårar utlovas. Inget för den lättskrämde…

 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …