Monday , September 26 2022

Ras Bolding – elektronisk pop för gengångare och osaliga andar

Med sin kreativa mix av new wave, bitpop och mörk electro har Ras Bolding blivit något av en kultartist i sitt hemland, Danmark (läs gärna mer om honom i vår intervju här). 

Förutom att vara musiker är Ras även journalist, novellförfattare, DJ, serietecknare, driver den alternativa klubben Golem i Odense och kan till och med titulera sig baron (!).

Alltid fylld med kreativa idéer brukar han ständigt utveckla nya koncept. Förra våren överträffade Ras sig själv med en konsert för gengångare!

Bakgrunden var följande: Coronapandemin hade stängt ner klubbverksamheten i Europa. Streamade konserter var visserligen trevliga, men förhållandevis ooriginella. Ras Bolding tänkte, som vanligt, utanför boxen och kontaktade Magasinet i Odense, en konsertlokal som enligt vissa källor är hemsökt av osaliga andar.

Ambitionen var att spela för de eventuella spöken och vålnader som befann sig i lokalen. Tillsammans med Marie Makaber och Olivia Obskur (bakgrundssång och elektronik) bjöd han på stämningsfullt mörk elektropop och en ljusshow som kunde väcka döda. Helt i projektets anda inleddes kvällen med en seans.

Nu ges vi som (ännu) inte blivit osaliga andar möjlighet att beskåda spektaklet. Kalla kårar utlovas. Inget för den lättskrämde…

 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

6122 – hyllningsskiva till Andrew Fletcher med många stora namn

Sista veckan i maj nåddes vi av det tråkiga beskedet att en av Depeche Modes …