Sunday , November 27 2022

Ny singel och musikvideo från svenska darkwaveduon O+HER

I höstas såg den intressanta konstellationen O+HER dagens ljus när italo disco-musikern och performanceartisten Tobias Bernstrup och ABU NEINs sångerska, Erica Li Lundqvist, slog sina påsar ihop. 
– Det började med en förfrågan om ett kort samarbete, men när flera låtar och idéer utvecklades beslöt vi att skapa en egen plattform för projektet, berättar Tobias för Zero. Det blev ett intressant musikaliskt möte med båda våra röster i ett atmosfäriskt och beatdrivet ljudlandskap med influenser från det sena åttiotalets darkwave. Efter hösten hade vi plötsligt fått ihop material till en hel skiva.

I september släpptes ett instrumentalt spår som en introduktion. Nu kommer singeln ”Brave Bodies Burn”.
– Vi är väldigt nöjda med både låten och musikvideon, som är filmad av Bengt Rahm. Under våren kommer O+HER släppa ytterligare ett par digitala singlar, som blir till en fysisk fullängdare framåt slutet av året.

Andra låten på singeln är en cover på det underskattade postpunkbandet And Also The Trees ”Virus Meadow” från 1985.
– Vi är väldigt förtjusta i And Also The Trees och under arbetet med våra egna låtar föddes idén att göra en cover. Det var spännande att se vart en tolkning av ”Virus Meadow” kunde ta vägen med en lite modernare dansgolvsanpassad ljudbild…

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Tobias Bernstrup – tillbaka med singeln “Private Eye”

Tobias Bernstrup är sedan många år tillbaka känd som en Sveriges mest intressanta multikonstnärer. Bland …