Ny singel och musikvideo från svenska darkwaveduon O+HER

I höstas såg den intressanta konstellationen O+HER dagens ljus när italo disco-musikern och performanceartisten Tobias Bernstrup och ABU NEINs sångerska, Erica Li Lundqvist, slog sina påsar ihop. 
– Det började med en förfrågan om ett kort samarbete, men när flera låtar och idéer utvecklades beslöt vi att skapa en egen plattform för projektet, berättar Tobias för Zero. Det blev ett intressant musikaliskt möte med båda våra röster i ett atmosfäriskt och beatdrivet ljudlandskap med influenser från det sena åttiotalets darkwave. Efter hösten hade vi plötsligt fått ihop material till en hel skiva.

I september släpptes ett instrumentalt spår som en introduktion. Nu kommer singeln ”Brave Bodies Burn”.
– Vi är väldigt nöjda med både låten och musikvideon, som är filmad av Bengt Rahm. Under våren kommer O+HER släppa ytterligare ett par digitala singlar, som blir till en fysisk fullängdare framåt slutet av året.

Andra låten på singeln är en cover på det underskattade postpunkbandet And Also The Trees ”Virus Meadow” från 1985.
– Vi är väldigt förtjusta i And Also The Trees och under arbetet med våra egna låtar föddes idén att göra en cover. Det var spännande att se vart en tolkning av ”Virus Meadow” kunde ta vägen med en lite modernare dansgolvsanpassad ljudbild…

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Tobias Bernstrup – “Challenger”

Tobias Bernstrup, en av få svenska kulturarbetare som verkligen förtjänar epitetet ”multikonstnär”, är tillbaka med …