Skor

Skoskåpet du inte kan vara utan

Tänk dig att du kliver in i din egen hall och istället för att njuta av ingången och inredningen stampar du på ett par skor eller flera par skor som står i mitten och skapar oreda. Vad är lösningen? Skaffa dig ett skoskåp.

Ett skoskåp är bra sätt att få allas skor på en och samma plats med en fin struktur. Skåpet kommer att hålla hallen prydlig och snygg samt ge dig möjligheten att hitta dina skor på bara några sekunder. Det är ett praktiskt tillbehör som de flesta väljer att köpa och är nöjda med.

Det kan dock vara svårt att välja rätt artikel mest på grund av att det finns så många och olika varianter. Vad sägs om en vägghängd modell som frigör plats undertill? Eller föredrar du ett skoskåp med spegel där du kan titta på hur skorna sitter från alla vinklar? Hur väljer du rätt skåp berättar vi i nästa rubrik.

Hur väljer du din skoskåp?

Bland det viktigaste du ska tänka på när du väljer skoskåp är dess storlek. Börja med att mäta utrymmet som det ska ställas i. Nästa steg är att tänka på lagringsutrymmet. Om du har en stor familj betyder det att det är många par skor som måste få plats i skåpet. Det finns skor för olika årstider och sådana som tillhör fritidsaktiviteterna som basket eller fotbollsskor. Tänk därför på hur många par skor du måste få plats med, räkna gärna dem innan du bestämmer dig för en viss modell.

En annan viktig faktor är ifall skoskåpet ska ha spegel eller inte. Många föredrar att kunna spegla hur skorna sitter när kläderna är på. Sådana modeller kostar lite mer, något som leder oss raka vägen till nästa viktiga poäng, nämligen priset.

Priset spelar roll

Oftast har vi en budget som vi måste hålla oss till när vi köper möbler till hemmet. Samma gäller även skoskåpet. Här kan priserna skiljas relativt mycket varandra emellan. Ett skoskåp behöver inte vara en stor investering men sanningen är att det finns modeller som kostar upp mot flera tusen kronor. Här spelar det stor roll vad du faktiskt kan lägga ut på ett tillbehör för din hall.

Det finns billigare varianter med ett pris på 500 kronor som rymmer många par skor och är praktiska. Visserligen är kanske inte tillverkningsmaterialet av bästa möjliga kvalité men du får en praktisk och relativ billig produkt som du kan få användning för.

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …