Lampor

Belysning och lampor är en viktig del av inredningen

I ett hem idag är det ju rätt viktigt att ha lampor av olika slag. Men det är inte bara att ställa en här och en där. Det är nämligen bra att se till att ha olika lampor, olika sorters belysning och olika sorters ljus. Om du vill satsa på led lampor, så hittar du ett stort utbud av det på https://www.lampornu.se/led-lampor. Oftast så dela belysning in i tre grupper. Alla dessa tre, allmänbelysning, funktionsbelysning och stämningsbelysning, de bör du fördela på bra sätt i dina olika rum.

Det går att jobba med belysning på olika sätt, men det är alltid viktigt att se till så att du har flera olika ljuskällor

Olika sorters belysning för olika rum

Ett vanligt hem idag består oftast av en hall, ett kök, ett vardagsrum samt minst ett sovrum. Du bör alltid utgå från rummets användningsområde då du ska välja lampor och belysning.  Du kan med fördel satsa på led belysning, då den är energisnål och håller länge.

I ett kök är det ofta bra att kunna se för att laga mat, städa och annat, samt även ha ett bra ljus över matbordet. Vid arbetsbänkarna kan det passa bra med spotlights eller led lampa i form av lysrör. Över köksbordet är det smart att välja ett riktat ljus.

Ljussättning

När du ska ljussätta ditt hem börja då med de platser där det är ett måste med extra belysning. Oftast är det vid köksbänken, över matbordet, i hallen, i läshörnan med mera. Att belysa väggar kan vara snyggt, samt att det kan göra rummet större.

För att du ska hitta bästa ljuskällan till ditt hem så är det bra att testa dig fram. Tänk på att se till så att du harr flera olika ljuskällor i alla olika rum. Sedan så är det alltid bättre att välja flera mindre ljuskällor än bara ha en stor.

Denna artikel är skriven i samarbete med partner

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …