Kiethevez

Kiethevez bryter tystnaden – Tillbaka med ny EP

Tretton år efter senaste albumet är den svenska electropopgruppen Kiethevez tillbaka med nya EP:n Binary. De fyra nya låtarna kommer vara tillgängliga på alla större streamingplattformar den 11 december 2021. 

Det här är den första av fler kommande EP-släpp där gruppen väver samman korta berättelser och intryck från händelser ur livet de senaste åren. Med Binary återvänder Kiethevez till sina rötter i en rent elektronisk produktion med melankoliska harmonier och filmiska ljudkulisser.

Som ett smakprov på EP:n finns musikvideon till öppningslåten “No” tillgänglig redan nu.

I ett pressmeddelande berättar bandet själva om EP:n
–  Vi bestämde oss för att ändra vårt arbetssätt och börja släppa EP:s istället för det klassiska albumformatet. Det är en snabbare, friare och en mer dynamisk skapandeprocess där vi kan ge ut nytt material mer frekvent – men där ett gäng låtar ändå sitter ihop i ett koncept och en story.

– Både som grupp och som individer har annat i livet än musik fått ta mycket plats vilket gjort att vi inte fått ut något material på många år, trots att skapandeprocessen egentligen aldrig avstannat. EP formatet och vårt nya arbetssätt har gett ny motivation till att både skapa och släppa ny musik mer frekvent igen – trots att vi som band är spridda geografiskt över världen. Planen är att fortsätta släppa EP:s och vi arbetar redan nu på EP02 som kommer under 2022. Vi är också väldigt glada att få arbeta med Martin Holmström bakom mixerbordet igen, hans kunnande och kreativitet inspirerar oss och lyfter vårt sound till rätt nivå.

Binary EP (Låttitlar)
1. No
2. Snow
3. Monochrome
4. Visionless

Om Kiethevez
Kiethevez bildades 1986 i Göteborg, och består av Jesper Palmqvist, Tomas Amneskog, Jörgen Falmer och Per-Henrik Sandeskär. Under 1990-talet etablerade de sig på den skandinaviska synthpopscenen, och senare även långt utanför Sveriges gränser där ett stort intresse för bandet finns. Kiethevez har släppt tre fullängdsalbum och sju singlar, men har också varit med på en mängd samlingsskivor runt om i världen. Trots en lång frånvaro så har många fans i länder som USA, Tyskland, Brasilien, Sverige, Ryssland, Spanien och Mexico hållit kontakten och aldrig slutat hoppas på nytt material.

Diskografi
1993 Replenish My Mind – CDM
1994 Three Empty Words – CD Album
1995 Anything Higher/Nothing I Can Do – CDM
1995 Destinies – CDM

1997 Three Empty Words US Version – CD Album
1997 År som blad – CDS
1997 Can’t See This – CDM
1997 Opium – CD Album
1998 One Roman Choir – CDM (US)
1998 Erina – CDM
2008 Non-binary – CD Album

2021 Binary – EP

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Unify Separate, 2022

Unify Separate är tillbaka med nya singeln “City of Light”

Stockholmsbaserade duon Unify Separate är tillbaka med nya singeln “City of Light”, ett skimrande och …