Northern Loner – Utanför

Betyg - 8

8

Vemodig synthpop från norr, nu med svenska texter till låtarna.

User Rating: Be the first one !
Northern Loner - Utanför
Skivbolag: Egen prod.

Utanför är tredje plattan jag har hört med Northern Loner (alias DeadBeat, födelsenamn Magnus Norr) men den första med endast svenska texter. Lyriken känns helt naturlig till den ensamme norrlänningens vemodiga syntpopmelodier, och jag hoppas att han fortsätter med dessa framöver.

”Inuti men utanför”, ”Nostalgi”, ”Jag somnar om” och ”I skuggan av en lind” heter de fyra låtar som utgör Utanför-ep:n. De är alla fina, var och en på sitt sätt. Befinner du dig i mörkret av vemodiga och sorgsna höstkvällar och nätter passar ”Inuti men utanför” och ännu lugnare ”Jag somnar om” som perfekt soundtrack till vad du känner. Är du på mer energiskt humör, kanske redo för syntpopparty och en stund på det upplysta dansgolvet är ”Nostalgi” och ”I skuggan av en lind” dina naturliga val. Dessa två låtar är definitivt hitbetonade, de går fortare än de övriga, har tydliga refränger och är väldigt catchy bägge två. Jag tänker ofta att om Northern Loner hade gett ut sina sånger/skivor på 80-talet så hade de idag varit självklara radiohits och med på en massa samlingsplattor, som hitsen med Ratata och Adolphson & Falk är än idag. Men personligen föredrar jag Northern Loner framför nämnda band och väntar således oupphörligen på att Norr får sitt stora och välförtjänta genombrott. Kanske blir det med Utanför, kanske blir det med Le Volt, ett band han har ihop med Toril Lindqvist och vars debutalbum kommer att släppas om ett tag. Man undrar också om The Girl & The Robot fortfarande existerar och om det i så fall någonsin kommer något nytt med dem? Medan vi spekulerar och väntar på svar på allt detta är det bara att fortsätta lyssna till Northern Loners souligt vita i röst och njuta av ännu en utmärkt gåva från upphovsmannen.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Emmon

Emmon följer upp succén – Idag släpps nya singeln “Dark”!

  Emmon (alias Emma Nylén) senaste album Recon har hyllats med lysande recensioner. Dessutom har albumet …