Tuesday , November 30 2021

KC Baby – “Evig tid”

Härommånaden intervjuade vi makalösa bob hund i samband med deras lysande musikal i Helsingborg (läs gärna mer här).

Nu är bob hunds gitarrist, Conny Nimmersjö, åter aktuell.

Närmare bestämt som ena halvan av duon KC Baby, där han – tillsammans med Kajsa Magnarsson – gör vad de kallar ”passiv-aggressiv elektropop”.  

Conny berättar om den nya singeln, ”Evig tid”:
– Kajsa köpte ett DNA-test till oss och det blev starten för ett maniskt släktforskande. Texten är influerad av våra äldsta släktfoton. Musikaliskt sett har vi inspirerats av det vårt tvååriga barn helst dansar till: Fleetwood Mac och Roxy Music.

”Evig tid” innehåller Christian Gabel på trummor och David Sabel på bas.
– Det är roligt att prova ett annat sound, säger Kajsa Magnarsson. Den här låten är poppigare än vår tidigare musik, men den som saknar rundgång och noise kommer att få sin beskärda del på det album som kommer nästa år.

Ni hör ”Evig tid” här: 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Christian Gabel – Bandspelarna är som bandmedlemmar

Bandspelarna är som medlemmar när Christian Gabel i bob hund gör sin musik under projektnamnet 1900, vars album Tekno släpps idag. Zeros Fredrik Emdén talade med honom om maskiner, känslor och framtidsdrömma