Saturday , January 28 2023

Trentemøller – “All Too Soon”

Anders Trentemøller har definitivt varit en av Danmarks intressantaste artister under tvåtusentalet.

Vid sidan av att ha gett ut fem populära studioalbum har han gjort filmmusik, varit förband åt Depeche Mode och remixat storheter som The Knife, Franz Ferdinand, Röyksopp, Moby, Pet Shop Boys och Robyn.  

Trentemøller jobbar nu på sitt sjätte album, Memoria, som kommer efter jul. En skiva som utvecklar hans atmosfäriska och postpunkinspirerade electronica.  

Ni gör alldeles rätt i att kolla upp den nya singeln ”All Too Soon”, där Lisbet Fritze bjuder på melankolisk sång! 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Tack för allt, Vangelis (1943-2022)

Tyvärr har ytterligare en elektronisk pionjär lämnat oss. Närmare bestämt Vangelis, alias Evánghelos Odysséas Papathanassíou, …