Thee Hyphen – Re.Sound

Betyg - 6

6

Synthpopande Thee Hyphens andra demoplatta, remastrad och återutgiven på cd.

User Rating: Be the first one !
Thee Hyphen - Re.Sound
Skivbolag: BoredomProduct

Re.Sound spelades ursprungligen in analogt 1996 och återinspelades digitalt 2001. Member U-0176 har designat konvolutet och Laurent Cristofol har tillsammans med Thee Hyphen remastrat plattan som ursprungligen var gruppens andra demoalbum av tre. Den första gavs ut på cd tidigare i år.  

När det återutgivna debutalbumet med franska Thee Hyphen, Incidental Tools Of Confusion, gavs ut tidigare i år blev jag inte direkt knockad av innehållet. Plattan var okay, absolut, men inte mycket mer än så. Gruppens uppföljare Re.Sound, även den utgiven på C-DR och kassett när den kom på 90-talet, är klart bättre. Jag gillar mystiska ”Not.completely”, ”Not.a.tale” som senare blev till ”Un conte de fée” på Celluloides platta Hexagonal, och ”No.one.told.me”. Alla tre ligger i slutet av den här plattan. Tyvärr är sången för vek och mesig på Thee Hyphens-skivorna för att verkligen attrahera och i längden känns de dominerande och hela tiden återkommande syntljuden rätt enformiga. Musiken hade behövt fler lager, en större ljudbild, mer uttalade melodier, större variation, mer tryck och en bättre sångare för att höja sig över medelbanden. Man förstår att U-0176 mer eller mindre övergav Thee Hyphen för att satsa på Celluloide istället, det var ett smart drag. Med detta sagt förblir Re.Sound en trevlig skiva, dock kommer den till sin absoluta fördel när man lyssnar till några låtar åt gången. Den håller inte för den långa speltid den nu har på 49 minuter. Hade man plockat ut de bästa spåren och förkortat skivan till typ 35 minuter så hade alla vunnit på det. Tilläggas bör att låten ”Mind.polluted” finns i två versioner, den ursprungliga och den remix som avslutar skivan. Nu är det bara att invänta släppet av Thee Hyphens tredje demoalbum: Organique som släpptes 1998. Kanske är det den som är kronan på verket?

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …