Thee Hyphen – Incidental Tools Of Confusion

Betyg - 5

5

Fransk synthpop med undertoner av EBM, uppgrävd och restaurerad.

User Rating: Be the first one !
The Hyphen
Skivbolag: BoredomProduct

Musiken till franska Thee Hyphens nygamla CD Tools Of Confusion gavs ut redan 1994, då som demos på kassett och CD-R. Det här är alltså bandets allra första album på sitt sätt, men nu är materialet restaurerat utifrån de analoga tejperna. Ljudet är renat och finputsat, och de gamla effekterna på sången är borttagna för att få ett klarare resultat. 

Member U-0176, välkänd från bandet Celluloide, men som också gett ut skivor under sitt alias Signal~Bruit gjorde under bandnamnet Thee Hyphens synthpop, ibland med drag av EBM men aldrig renodlad sådan. Thee Hyphens existerar fortfarande på pappret, men det är Celluloide som Member U-0176 satsar seriöst på, vilket gör att man inte vet om det framöver kommer dyka upp mer material under hans alias Thee Hyphens än vad som redan finns ute på marknaden. Har jag fattat saken rätt består Incidental Tools Of Confusion av tre demos som man hittat och som franska synthbolaget BoredomProduct vinnlagt sig om att ge ut till världen. Bra så. Men hur är Thee Hyphens debutalbum då? Jag skulle ljuga om jag hävdade att det är den bästa eller mest angelägna synthmusik jag någonsin hört, men plattan är småtrevlig, hyggligt dansant i vissa spår och okay att lyssna på då och då. Av endast 10 spår tycker jag dock man kan begära att fler skulle vara riktigt minnesvärda än vad de är här. Jag har min vana trogen lyssnat på skivan ett flertal gånger, men det är få låtar jag minns efteråt. Det visar varken på melodirikedom eller refrängstark musik precis. Dessutom är spåren tämligen lika varandra. Som jag ser det är Incidental Tools Of Confusion en mellanplatta i Member U-0176:s diskografi. Å andra sidan får man ta den för vad den är, en mycket tidig utgåva i elektrokonstnärens karriär.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …