Saturday , April 13 2024
Kille med skägg

5 tips för ett snyggare skägg

Om du låter skägget växa fritt blir det oftast ojämnt och tappar sin lyster. Vilket inte ger dig det imponerande utseendet du är ute efter. För att få till ett snyggt och modernt skägg gäller det att ta hand om skägget ordentligt.

Här ger vi dig 5 smarta och snabba tips för ett bättre skägg!

1. Trimma skägget
Investera i skägg produkter så som skäggtrimmer, skägg sax, kam och singelrakblad för konturrakning. Med rätt hjälpmedel blir det mycket enklare att trimma skägget till den längd och form du är ute efter. Och kom ihåg att skarpa kanter gör stor skillnad för slut resultatet.

Ett smart tips är att använda transparent rakgel så du ser hur du rakar dig.

2. Håll skägget rent
I ett skägg samlas det matrester, svett och mycket annat. Det är därför viktigt att tvätta skägget ordentligt med skäggschampo eller barnschampo. Det är även rekommenderat att använda en skrubbkräm ibland för att stimulera blodcirkulationen och ta bort döda hudceller.

3. Skäggvård
Använd en skäggolja för att vårda skägget på bästa sätt. Massera in oljan både i skägget och huden för bästa resultat. Förutom att skägget ser friskare ut minskar även irritationer i huden.

4. Styla skägget
Du kommer att hitta en del ostyriga strån som inte vill följa mängden. Dessa kan du tämja med skäggbalm och för mustaschen är det bäst att använda mustaschvax för att slippa få mustaschen i munnen.

5. Färga skägget
Har du gråa stänk i skägget? Vill du bli av med dem för att dölja ålderdomens tecken? En enkel skäggfärg ger tillbaka din naturliga skäggfärg på endast 5 minuter. Men du kan även välja en färg som matchar håret om du önskar. Valet är ditt!

Med dessa praktiska tips kommer du få till ett snyggt skägg som inger pondus, men kom ihåg att Rom inte byggdes på en dag! Det tar tid att få till ett snyggt skägg.

Denna artikel är skriven i samarbete med partner

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …