Foto: Petter Duvander

Front 242 spelar outgivna låtar live

De belgiska EBM-pionjärerna Front 242 befinner sig just nu på USA-turné, där de framfört ett par outgivna låtar live.

Närmare bestämt “Generator”, “Deeply Asleep” och “Fix It”, som alla tre snarare leder tankarna till bandets åttiotal än deras tvåtusental.

Det är ännu oklart om det handlar om nyskrivet material eller om det är gamla demos som putsats upp. Det är också osäkert om låtarna någonsin kommer att ges ut på skiva. Med tanke på Front 242:s tidigare uttalanden om att “nya album inte skulle tillföra något”, så får det kanske betraktas som osannolikt.

I Chicago lyckades i alla fall Rick Dalberg fånga “Deeply Asleep” på film. Ni hör och ser den nedan.

Front 242 – “Deeply Asleep” @ Metro, Chicago, Illinois (filmat av Rick Dalberg)

Sugna på mer Front 242? Ni har väl inte missat Zeros jätteintervju med bandet, där även Covenants Joakim Montelius och mästerskribenten Fredrik Strage bidrar? Läs den här!

Tillsammans med Henrik Wittgren pratade Zero även med Front 242 redan 2012, när belgarna spelade på Sticky Fingers i Göteborg. Ni ser den nostalgiska miniintervjun här:

 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Fira internationella EBM-dagen (24/2) med Kroppskontroll och deras “Kängdans”

Sifferkombinationen 2-4-2 får många vänner av elektronisk musik att osökt tänka på ett belgiskt pionjärband …