Monday , September 26 2022
Foto: Petter Duvander

Front 242 spelar outgivna låtar live

De belgiska EBM-pionjärerna Front 242 befinner sig just nu på USA-turné, där de framfört ett par outgivna låtar live.

Närmare bestämt “Generator”, “Deeply Asleep” och “Fix It”, som alla tre snarare leder tankarna till bandets åttiotal än deras tvåtusental.

Det är ännu oklart om det handlar om nyskrivet material eller om det är gamla demos som putsats upp. Det är också osäkert om låtarna någonsin kommer att ges ut på skiva. Med tanke på Front 242:s tidigare uttalanden om att “nya album inte skulle tillföra något”, så får det kanske betraktas som osannolikt.

I Chicago lyckades i alla fall Rick Dalberg fånga “Deeply Asleep” på film. Ni hör och ser den nedan.

Front 242 – “Deeply Asleep” @ Metro, Chicago, Illinois (filmat av Rick Dalberg)

Sugna på mer Front 242? Ni har väl inte missat Zeros jätteintervju med bandet, där även Covenants Joakim Montelius och mästerskribenten Fredrik Strage bidrar? Läs den här!

Tillsammans med Henrik Wittgren pratade Zero även med Front 242 redan 2012, när belgarna spelade på Sticky Fingers i Göteborg. Ni ser den nostalgiska miniintervjun här:

 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Daniel B. från Front 242 nytolkar låtar och släpper album

Daniel Bressanutti från Front 242 fyller 66 år och firar jubileet med en skiva där …