Wednesday , June 12 2024

Colleen Green – Cool

Betyg - 4

4

Naivt enkla indiepoplåtar som saknar det där lilla extra. 

User Rating: Be the first one !
Colleen Green - Cool
Skivbolag: Hardly Art / Playground Music

Colleen Green är en indieartist från Massachusetts, dit hon flyttat tillbaka efter att ha bott i Los Angeles under en längre tid. Hon lirar avskalad gitarrpop/rock och Cool är inspelad tillsammans med Strokes producent Gordon Raphael. Cool är också uppföljaren till I Want To Grow Up som kom 2015. 

Texterna till låtarna på Cool handlar mestadels om relationer, musiken är tämligen simpel, huvudsakligen framförd på gitarr, bas och trummor, men här och var hörs även lite keyboards. Tio låtar framförs – lika många som på hennes album Milo Goes To Compton och I Want To Grow Up m.fl. – och den som känner till Kalifornienbaserade Descendants inser direkt att dessa titlar är lånade och bara lätt omgjorda från punkbandets egna skivtitlar. Lite charmigt kanske. Mindre charmiga är merparten av Colleen Greens låtar på Cool. Bortsett från att jag saknar alla former av egensinne och någonting som sticker ut, så är det väldigt få av skivans 35 minuter som lämnar minsta spår efter sig i mitt minne. Man har hört så mycket liknande förut och många gånger mycket bättre. Här finns inget rockigt ös och de enkla popmelodierna påminner lite om barnvisor i sin enkelhet. Greens viskande, flickaktiga sångröst är acceptabel men inte mer än så, och jag ställer mig frågan: vad är vitsen med Cool? Med tanke på hur många plattor Green åstadkommit hittills borde man kunna förvänta sig mer än denna axelryckning till skiva, och jag har verkligen gett den ett flertal chanser, men likgiltigheten för det mesta av innehållet förblir intakt. Det huvudsakliga undantaget och plattans starkaste spår heter ”How much should you love a husband?”, en låt som startar med en naiv och ensam gitarrmelodi, men snart växer låten upp och blir riktigt svängig och ljudmässigt fyllig. Texten ifrågasätter vitsen med att gifta sig och jag ifrågasätter vitsen med att ge ut sådan här musik.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Whole – “Valson”

Nu över till en intressant duo.  Whole består av Thomas Schernikau från Depeche Mode-hyllningsbandet Forced …