Saturday , April 13 2024

Tropical Fuck Storm – Deep States

Betyg - 6

6

En bisarr experimentverkstad bjuder på en 50-minuters tripp. 

User Rating: Be the first one !
Tropical Fuck Storm - Deep States
Skivbolag: Joyful Noise/ Playground Music

De kommer från Melbourne i Australien, de framför en experimentell artpunk som i bästa fall är lysande, i sämsta fall tråkig eller småjobbig. Tropical Fuck Storms tredje album Deep States är ingen mussla för alla, men den har sina pärlor.

Bandmedlemmarna gillar att vara lite hemliga så de kallar sig Gaz, FiFi, RKO och Hammer i konvolutet istället för att använda sina riktiga namn. Musiken de skapar på Deep States är inte heller helt transparent. Det kräver ett gäng lyssningar för att allting som händer ska flyta upp till ytan. Många flippade idéer ska samsas, många infall bryter igenom som plötsliga attacker och det tar sin tid att få grepp om det här gängets psykedeliska, ibland rätt kantiga och högst alternativa palett. Tropical Fuck Storm är inte det roligaste, mest originella eller bästa bandet jag har hört inom genren, men hade alla spår här varit lika lysande och välgörande som ”Legal ghost” hade plattan varit ett mästerverk. Kanske kommer bandet dit en vacker dag. De är väl värda att hålla ögonen på under tiden, men i nuläget känns det mer som att de intresserar sig för att göra konst-iga och ”intressanta” låtar än att skapa riktigt bra sådana, även om de lyckas med det sistnämnda också emellanåt. Framför allt tycker jag att man hittar pärlorna mot slutet på cd:n. Annars låter det mesta här som en fantasifull dag i lekstugan där det experimenteras vilt, där det inte sparats på de magiska svamparna och där alla infall får en chans, oavsett om de håller för det eller inte. Textmässigt är det däremot inte alls lika flummigt, utan snarare kommentarer och reflektioner av den värld vi lever i för tillfället. Man kan gilla eller ogilla Deep States, men det är svårt att inte uppfatta albumet som åtminstone intressant.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …