Foto: Annika Zion

The Magnettes – “Tangerine Skies”

Pajalas utmärkta elektroniska indieband, The Magnettes, som Zero hade nöjet att få prata med häromåret (läs gärna vår intervju här) är tillbaka med en ny singel.

Denna heter ”Tangerine Skies” och var officiell anthem för årets upplaga av Luleå Pride, som ägde rum förra veckan.

Rebecka Digervall och Sanna Kalla beskriver låten som sin kärleksförklaring till HBTQIA-communityt i Norrbotten.
”Vi får inte glömma att det existerat i ett väldigt heteronormativt klimat, lite i skymundan, lite på nåder, så vi ville göra en låt om att ta över stan”, berättar de och fortsätter:
”Vi har funderat mycket på normer, vad som är ’normalt’ och vem som äger historien, och det finns något väldigt mäktigt i att vända det upp och ner. Vad händer om vi annekterar heteronormens musik, deras uttryck och röststyrka, deras spotlight och självklara plats i rummet och säger att det här är vårt nu? Låt oss säga att vi ÄGER rummet, och raggarrocken blir VÅR musik och vi tänker leva utan ursäkter.”

Ni hör “Tangerine Skies” här:

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Sunstroke Rain – släpper debutalbumet “Spark”

Sunstroke Rain, alias Karin Turesson, som tidigare jobbat med stora namn som Ebbot, Nina Persson …