Wednesday , September 28 2022
Foto: Annika Zion

The Magnettes – “Tangerine Skies”

Pajalas utmärkta elektroniska indieband, The Magnettes, som Zero hade nöjet att få prata med häromåret (läs gärna vår intervju här) är tillbaka med en ny singel.

Denna heter ”Tangerine Skies” och var officiell anthem för årets upplaga av Luleå Pride, som ägde rum förra veckan.

Rebecka Digervall och Sanna Kalla beskriver låten som sin kärleksförklaring till HBTQIA-communityt i Norrbotten.
”Vi får inte glömma att det existerat i ett väldigt heteronormativt klimat, lite i skymundan, lite på nåder, så vi ville göra en låt om att ta över stan”, berättar de och fortsätter:
”Vi har funderat mycket på normer, vad som är ’normalt’ och vem som äger historien, och det finns något väldigt mäktigt i att vända det upp och ner. Vad händer om vi annekterar heteronormens musik, deras uttryck och röststyrka, deras spotlight och självklara plats i rummet och säger att det här är vårt nu? Låt oss säga att vi ÄGER rummet, och raggarrocken blir VÅR musik och vi tänker leva utan ursäkter.”

Ni hör “Tangerine Skies” här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

The Connecting Dots – ”Dream Lover”

För någon månad sedan introducerade Zero Magazine en intressant Stockholmsduo vid namn The Connecting Dots. …