The Mobile Homes – Trigger

Betyg - 7

7

Tidlöst svenskt synthband tillbaka efter över ett decennium.

User Rating: Be the first one !
The Mobile Homes - Trigger
Skivbolag: Wild Kingdom / Sound Pollution

Senast The Mobile Homes släppte en fullängdare var 2009 när Today Is Your Lucky Day kom ut. Äntligen har bandet följt upp den. Man har bytt skivbolag till Sound Pollution/Wild Kingdom och det borde innebära att Trigger inte blir det sista albumet det här synthgänget gör.      

The Mobile Homes bildades redan 1984, första albumet Hurt kom ut 1990 och sedan rullade det på med ytterligare sju skivor innan det blev knäpptyst. Igen, får man väl säga. Bandet har haft fler längre perioder mellan skivorna, även om det här glappet varit deras längsta. Men den som väntar på något gott… Idag består det mobila hemmet av originalmedlemmarna Patrik BrunAndreas Brun och Hans Erkendal, samt Sami Sirviö och Markus Mustonen. Den vita vinylen startar med ”Via Dolorosa” som trots att den är ny tar en tillbaka till 80-talets finaste stunder. Snygg melodi, snygg sång. Mörkare blir det i ”Zero Zero” som är en bön om att starta upp ett gammalt förhållande på nytt, men allra mest svärta bjuds vi i ödsliga ”My Graveyard” och avslutande ”Obscurity”. Jag kan missminna mig helt, men inte kommer jag ihåg att The Mobile Homes låtit så här mörka tidigare? Fortfarande är dock samtliga spår melodiska, allting är snyggt och framfört med ledig elegans, vilket gör att man gärna lyssnar på Trigger ofta. Materialet, tio låtar, är tämligen jämnt, håller samman och fungerar utmärkt att avlyssnas i sin helhet som en LP bör göra, vilket bandet uppenbarligen också förutsatt sig. Extra plus blir det för texterna i det inre konvolutet och ett litet minus för att man avslutar första LP-sidan med en kort och rätt meningslös instrumental låt, vilken man också döpt albumet efter. Det vilar ett tilltalande vemod över Trigger med låttitlar som ”The Sorrow Stays for Good” och ”Once Upon a Time I Was Handsome” vilket ger ett visst djup och en känsla av eftertanke. Allt som allt fungerar Trigger som en snygg brygga mellan 80-talet och nutid, vilket bör tilltala en bred publik.

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Publikhavet under VNV Nations konsert i Göteborg

VNV Nation kommer till Subkultfestivalen i sommar.

VNV Nation kommer till Subkultfestivalen för deras enda konsert i Sverige under 2024. VNV Nation …