Monday , September 26 2022

Billy Idol – första nya singeln och videon på sju år!

”White Wedding”, ”Rebel Yell”, ” Sweet Sixteen”, ”To Be A Lover” och ”Dancing with Myself”. Kaxig putmun, svällande biceps och spretigt hyperblonderat hår.

På åttiotalet var Billy Idol större och coolare än de flesta.

Men även 2021 håller han stilen. Hans första nya musik på sju år låter ”klassisk Idol” och bådar gott inför framtiden.

Den nya singeln, ”Bitter Taste”, handlar om Billy Idols hemska motorcykelolycka, 1990, som nästan kostade honom ett ben.
– I think everyone has been feeling more reflective during the pandemic. So, it seemed quite logical and natural to write something about my motorcycle accident. Certainly, the accident was the catharsis, the wake-up moment. A little bit of me got left on that roadside. But it wasn’t necessarily a bad thing in the end; it was a wake-up call. Maybe on that roadside I left behind the irreverent youthful Billy and opened the door for a more attentive father and a more sensitive musician, förklarar han.

17 september följer EP:n The Roadside, som bland annat kommer att innehålla en låt om skådespelerskan Rita Hayworth.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Peace Love & Pitbulls

I’m the Radio King-Kong: Peace Love and Pitbulls återutges

Maffiga dubbelvinyler.