Wednesday , April 17 2024

Soft Cell – nytt album till våren och specialkonserter i höst

2018 återförenades Soft Cell för en konsert på 02-arenan i London. Spelningen lanserades som deras sista, men i stället för att gå skilda vägar bestämde sig Marc Almond och Dave Ball för att återvända till studion.

Duon meddelar nu att ett nytt album är på gång. Detta ska heta Happiness Not Included och kommer i februari. Redan framåt hösten kommer vi att kunna avnjuta en första singel.

I ett pressmeddelande beskriver Marc Almond skivan som ”en granskning av samhällets baksidor”. Låttitlar som ”Bruises On My Illusions” som ”Heart Like Chernobyl” antyder att det blir en förhållandevis mörk historia. 
In this album I wanted to look at us as a society, a place where we have chosen to put profits before people, money before morality and decency, food before the rights of animals, fanaticism before fairness and our own trivial comforts before the unspeakable agonies of others. But in the album there is also a belief that there is a utopia if we can peel back the layers and understand what really matters, berättar han. 

Men inte nog med det. Soft Cell bjuder även på fem specialkonserter i höst, där de kommer att framföra sitt debutalbum, Non-Stop Erotic Cabaret, i sin helhet för första gången i kombination med hits från resten av karriären och smakprov från Happiness Not Included.  

10 november 2021        O2 Academy, Glasgow
12 november 2021        O2 Apollo, Manchester
13 november 2021        O2 Academy, Leeds
15 november 2021        Hammersmith Apollo, London
16 november 2021        Hammersmith Apollo, London

Zero Magazine ser fram mot mängder av skön, elektronisk soul från fantomduon Almond-Bell! 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!