Sunday , December 4 2022

Gore Gloss – mörkt glamorös dekadens från Toronto

Det är nu närmare fyrtio år sedan New Romantic-scenen florerade på klubben The Blitz i London. 

Mycket har hänt sedan dess, men Steve Stranges ande tycks leva vidare i en ung man från Toronto i Kanada.

Ynglingen kallar sig Gore Gloss och med tanke på att han inte ens var född på åttiotalet, så gör han en ypperlig tolkning av årtiondets mörkt glamorösa dekadens.

Han har stilen, han har frisyren och han skapar sköna melodier på sina (tecknade) synthesizers.

”Let me be your guilty pleasure”, ber Gore Gloss. Zero är inte svårflirtade. Vi avgudar dig redan. Men är du egentligen Marc Almonds yngre kusin eller ett av Dave Gahans mindre kända barn? Hör av dig till tidningen om du läser detta, så att vi kan lösa gåtan!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!