Thursday , June 20 2024

Gore Gloss – mörkt glamorös dekadens från Toronto

Det är nu närmare fyrtio år sedan New Romantic-scenen florerade på klubben The Blitz i London. 

Mycket har hänt sedan dess, men Steve Stranges ande tycks leva vidare i en ung man från Toronto i Kanada.

Ynglingen kallar sig Gore Gloss och med tanke på att han inte ens var född på åttiotalet, så gör han en ypperlig tolkning av årtiondets mörkt glamorösa dekadens.

Han har stilen, han har frisyren och han skapar sköna melodier på sina (tecknade) synthesizers.

”Let me be your guilty pleasure”, ber Gore Gloss. Zero är inte svårflirtade. Vi avgudar dig redan. Men är du egentligen Marc Almonds yngre kusin eller ett av Dave Gahans mindre kända barn? Hör av dig till tidningen om du läser detta, så att vi kan lösa gåtan!

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!