Remember kreditkort

Remember kreditkort – resenärens och shopparens bästa vän

Att hitta det rätta kreditkortet som passar en själv är inte alltid den lättaste uppgiften. Utan att be om det, får vi se reklam om olika kreditkorts spännande rabatter och erbjudanden överallt – och det bara tvinnar i huvudet.

Hobbyer och vanor är viktiga faktorer
När man letar efter ett lämpligt kreditkort finns det en del faktorer som man bör ta i beaktande, för att inte falla för ett kort som inte alls passar en själv. Det är bland annat ens

 • hobbyer
 • vanor

Varför är detta så viktigt då? Det känns onödigt att förlora pengar på något som man aldrig eller väldigt sällan kommer att ha till nytta. En del kreditkort har högre årsavgifter, andra har höga räntor. En del erbjuder förmånliga försäkringar, andra erbjuder intressanta reward-program.

Resor och online-shopping
Som tur är finns det seriösa sidor på internet som listar upp alla förmåner, kostnader, räntor osv gällande de mest populära kreditkorten, samt för vem de passar. Det har visat sig att Remember kreditkort är det perfekta valet för personer som

 • shoppar mycket online
 • reser

Försäkringar för resenärer
Remember kreditkort är ett ytterst intressant val för dem som reser mycket, eftersom man kan täckas av en kompletterande reseförsäkring om man betalat en viss del av resan med kreditkortet. I och för sig är det rätt så många andra kreditkort som kan erbjuda det, men just Remember kreditkortets erbjudande är extra lockande, eftersom det omfattar bland annat

 • ID-stöld
 • problem med bagage
 • avbeställningsskydd
 • olycksfall

Listan kan göras lång på alla förmåner som gäller för detta kreditkort när man är på resande fot. En annan fördel med detta kort utomlands är att det med hög sannolikhet kan användas i de allra flesta länder, eftersom det är ett Mastercard som accepteras nästan överallt idag.

Reward-program

För en som älskar att handla online är Remember kreditkortet ett bra alternativ eftersom man får

 • intressanta förmåner i många online-affärer med reward-programmet
 • räntefri delbetalning av onlineköp

Andra förmåner
Remember kreditkortet är inte bara lämpligt för dem som shoppar mycket och reser, utan det kan också erbjuda ett trygghetspaket som innehåller

 • att få pengarna tillbaka pga inställt evenemang av olika orsaker
 • allrisk för hemelektronik
 • prisgaranti

Allt som är gratis lockar oftast, och Remember kreditkort har faktiskt ingen årsavgift! Dock får man räkna med vissa serviceavgifter för en del tjänster, men de är alla listade i villkoren.

Det finns också ett betalningsskydd som man kan teckna ifall man får problem med sjukdom, sjukskrivning eller arbetslöshet. Detta är en väldigt bra fördel, som inte så väldigt många andra kreditkort kan erbjuda.

Jämföra med andra kreditkort
Som tidigare nämndes, är det väldigt viktigt att jämföra kreditkort sinsemellan innan man bestämmer sig för ett visst kort. Faktorer att lägga på minnet är bland annat de olika kreditkortens

 • årsavgift
 • ränta
 • uttagsavgift
 • kreditgräns
 • valutapåslag
 • räntefria dagar

För att undvika tråkiga överraskningar är det bäst att läsa sig in på och göra sin research innan man skickar in ansökan för något kort som kanske inte passar. Då finns risken att kortet bara ligger och samlar damm i en låda – dumt för både dig, din plånbok och miljön!

Denna artikel är skriven i samarbete med partner

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …