Capostrano – bjuder på sommarens skönaste musikvideo: “Stranger”!

Förra våren fick Zero Magazine en exklusiv och oförglömlig intervju med det nya stjärnskottet på den europeiska italo disco-himlen, den skönsjungande pizzabagaren Luca Capostrano (läs den här… om ni törs). 

Den oreganodoftande popvirtuosen, som till vardags huserar i Milano, begav sig nyligen till Helsingborg för att spela in en musikvideo.  

Elektrotrubaduren Hultberg

Föga förvånande tog Capostrano åter Skåne med storm. Vi lämnar över ordet till hans musikaliske kompanjon, Helsingborgs egen elektrotrubadur Håkan Hultberg, för en liten summering:
– Plötsligt ringde det på dörren. Mitt hjärta slog ett extra slag när jag öppnade och insåg att Luca Capostrano var tillbaka i stan. Mannen, myten… italo disco-geniet med ett stort hjärta, ett katastrofalt ölsinne och olivolja i håret. ”Long time no see, amico mio”, sa han leende och berättade att han tagit sig upp till Sverige på sin nya elcykel. Att denna bara klarar åtta mil per laddning var inget problem, eftersom Luca var av den bestämda åsikten att ”matpauserna är det bästa med att vara ute och resa”. Capostrano slog sig ner vid vårt vardagsbord, la fötterna på bordet och insisterade på att vi skulle beställa hem ett halvdussin Quattro Stagioni med extra allt. När de fettdrypande ostorgierna anlänt frågade han efter ”birra o liquore”. Överbliven glögg från 2018 var det enda jag kunde erbjuda, men Capostrano spottade förstås inte i glaset. Sambon, hunden och katterna flydde lägenheten, som snart fylldes med en märklig doft av mozzarella och kardemumma, men jag satte mig mittemot den italienske livsnjutaren och lyssnade på vad han hade att förtälja. Capostrano berättade att han toppade Italo Disco Charts med sin nya låt, ”Stranger”, men var inte speciellt förvånad, eftersom han skrivit ut länken till radiomaxitalo.com på alla pizzakartonger han levererat och bett kunderna att rösta på honom. Han avslöjade sedan att han hade tre nya låtar på gång, som han ville att vi skulle slutföra. ”Jag jobbar på ett par riktiga dunderhits. Grande cultura! Svenska dansbandssaxofoner är det nya svarta på den elektroniska scenen i Milano. Det här kommer att bli mitt världsgenombrott. Men först måste vi spela in en musikvideo till “Stranger”. Ni har väl en strand här i Helsingfors?” Istället för att rätta Capostranos geografiska faux pas nickade jag och förberedde mig på ett par händelserika dagar…      

Vad blev då resultatet av Håkan Hultbergs och Luca Capostranos ansträngningar? Jo, den bästa och mest spektakulära musikvideon i modern tid. Mer hjärtevärmande än Whams ”Last Christmas”. Mer påkostad än Michael Jacksons ”Black or White”. Mer ikonisk än Depeche Modes ”Enjoy The Silence”. Titta ovan och njut!  

Gå förresten gärna in på Radio Max Italo och beundra Capostranos framgångar. Det här är i klass med när ABBA toppade Billboardlistan med “Dancing Queen”.

Naturligtvis lägger ni även till “Stranger” på era Spotifylistor. Summer, pizza and sax on the beach. Kan någon begära mer av livet? 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

O!Dorian – funderar kring svek på nya singeln Limelight

O!Dorian – alias den livsglade frisören och schlagerdivan Emil Löfström, som beskriver sin musik som …