Tuesday , April 23 2024
Running girl

Använd din musik som en form av medicin

Vår hjärna stimuleras på flera sätt med hjälp av musik, vilket gör att flera funktioner förhöjs. Till exempel vår motivation och uppmärksamhet, våra känslor och minnesfunktioner samt vår språkförmåga. 

Musik kan förse oss med flera fördelar och mer eller mindre fungera som en form av medicin. Då det finns ett stort utbud av olika musikgenrer, så ska det finnas minst en typ för alla eller för ett specifikt ändamål. Oavsett vad varje person eftersöker, så styrs valet ofta av gällande humör eller för det specifika tillfället.

Ett sätt att använda musik som medicin är att det kan minska stress, oro och aggressivitet samt öka patienternas närvaro och förmåga att kommunicera. Olika musikterapeuter börjar uppkomma på marknaden. Dock är musikterapi ingen nyhet, då det ska ha använts redan under det antika Grekland. Skillnaderna är utvecklingen med fler musikstilar och olika sätt på hur man kan man använda sig av musiken.

Lättare att ta med sig musiken
Med teknikens framfart har det blivit lättare att ta med sig musik på olika äventyr. Olika enheter som kan användas för att lyssna på musik har blivit både mindre och mer användarvänliga. Promenader och löpturer upplevs ofta mer trevligt med musik, och idag blir det mer bekvämt då enheterna är mindre och man behöver inte tänka på att olika rörelser stör flödet i musiken eller att man får trassel med sladdar.

Musik sammanför ofta människor och kan lätt både förhöja stämningen och skapa mer avslappnad atmosfär. Då det är lättare att ta med sig musik till olika platser och event, så kan man också använda sig av detta på fler sätt. Antingen inom ett yrke eller i privat syfte. Många använder sig av musik för att stressa ner eller dämpa nervositet inför en specifik händelse.

Att ge sig ut i dejtingvärlden kan vara något som kan vara både spännande och nervigt. Börjar du bli nyfiken på diskret dejting, men är ännu lite osäker på hur du ska börja? Använd dig av den musik som får dig att må bra och börja fördjupa dig i olika sätt att börja med nätdejting. Kanske du till och med finner någon som delar samma passion för musik som du.

Musik för att förbättra fokus
Det sägs att personer som regelbundet lyssnar på musik avger bättre resultat på olika tester samt förbättrar sin koncentrationsförmåga. Troliga anledningar är att musik förhöjer vårt humör, gör oss piggare och mer avslappnade. Därmed blir vi mer mottagliga för ny information och våra synapser i hjärnan kan arbeta på ett mer tillfredsställande sätt.

Unna dig en och annan paus för att släppa allvaret. Möjligtvis passande med ett och annat besök hos IX dejting. Ta kontakt med likasinnade eller läs olika noveller innan du åter ger dig i kast med allvaret.

Denna artikel är skriven i samarbete med partner

 

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Omslag: Skraeckoedlan - The Vermillion Sky

Skraeckoedlan – The Vermillion Sky

Skraeckoedlan bildades 2009 i Norrköping och har sedan dess gett ut en liveplatta, fyra studioalbum …