Saturday , April 13 2024
Foto: Derick Smith

Ministry – ”Good Trouble”

Ministry, med karismatiske Al Jourgensen bakom mikrofonen, håller på att sammanställa sitt femtonde studioalbum. 

Skivan, som ska heta Moral Hygiene, kommer att släppas via Nuclear Blast Records i början av oktober. 

På gästlistan hittar vi medlemmar från stora band som Killing Joke, Fear Factory, Tool, N.W.A och Dead Kennedys.

Al Jourgensen förklarar albumtiteln enligt följande:
– The good thing about literally taking a year off from any social activity or touring is that you really get to sit back and get an overview of things as they are happening, as opposed to being caught up in the moment. And what I saw with how we handled several public crises – from the pandemic to racial injustice to who we vote in to lead our country – is that times are changing, and society needed to change to get away from the idea that has permeated us of take care of yourself, fuck everything else. Now more than ever we need moral hygiene.

Som första singel släpps tunga ”Good Trouble”, som ni kan se och höra här! 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

REIN – tillbaka med starka singeln ”How’s It Gonna Be?”

2020 släppte Joanna REIN Reinikainen sitt uppskattade debutalbum, REINCARNATED (läs gärna Zero Magazines intervju här). Nu …