Tuesday , January 31 2023
Foto: Derick Smith

Ministry – ”Good Trouble”

Ministry, med karismatiske Al Jourgensen bakom mikrofonen, håller på att sammanställa sitt femtonde studioalbum. 

Skivan, som ska heta Moral Hygiene, kommer att släppas via Nuclear Blast Records i början av oktober. 

På gästlistan hittar vi medlemmar från stora band som Killing Joke, Fear Factory, Tool, N.W.A och Dead Kennedys.

Al Jourgensen förklarar albumtiteln enligt följande:
– The good thing about literally taking a year off from any social activity or touring is that you really get to sit back and get an overview of things as they are happening, as opposed to being caught up in the moment. And what I saw with how we handled several public crises – from the pandemic to racial injustice to who we vote in to lead our country – is that times are changing, and society needed to change to get away from the idea that has permeated us of take care of yourself, fuck everything else. Now more than ever we need moral hygiene.

Som första singel släpps tunga ”Good Trouble”, som ni kan se och höra här! 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Bon Harris – Songs:From The Lemon Tree

Så här har ni aldrig tidigare sett eller hört Nitzer Ebbs Bon Harris!