Saturday , August 20 2022

Sneaker Pimps – tillbaka med ny musik!

Sneaker Pimps, med multibegåvade Chris Corner i spetsen, har legat lågt de senaste tjugo åren.

Deras senaste album, Bloodsport, släpptes 2002 och sedan dess har Chris Corner haft fullt upp med sitt mörkt elektroniska projekt, IAMX, som gett oss fina skivor som Kiss and Swallow och The Alternative. 

Nu är dock ett nytt Sneaker Pimps-album på gång. Närmare bestämt Squaring the Circle, skrivet av Chris Corner och Liam Howe, som är planerat till hösten.  
It’s taken many years and many false starts to get Sneaker Pimps back in the game. Sometimes you need to back the fuck off and let the universe take control. I’m proud and relieved to say it is finally happening. We officially have new music, berättar Chris Corner. 

Blir det då lika bra som Splinter eller Becoming X? Aptitretaren ”Fighter” bådar i alla fall gott inför framtiden!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Ras Bolding – elektropop och hologramshow på H.C. Andersen Festivals

Gillar du elektronisk pop, litteraturhistoria, sagor, datorgrafik och fantasifulla framföranden? Okej, då bör du verkligen …