Wednesday , June 19 2024

Skapa bra ljudmiljö på kontoret med ljudabsorbent

Är det kanske så att du sitter i ett så kallat kontorslandskap idag? Det tillsammans med flera kollegor. Det är inte ovanligt att många har denna typ av lösning, på grund av platsbrist. Att sitta på en yta tillsammans med andra kan så klart ha vissa fördelar ibland. Men ofta kan det göra att man störs i sitt eget arbete. Alltid är det någon som pratar i telefon eller med varandra, eller att någon har på radion. Att ständigt sitta i ett sorlande rum gör ju att arbetsmiljön och ljudmiljön inte blir så bra. Ett sätt att dämpa ljud på, det är att sätta in ljudabsorbenter. Titta här får du se några olika modeller av just det.

Även om ljudabsorbenter kan dämpa ljud en del, satsa gärna även på att ha skärmväggar av olika slag. Både ljudabsorbenter och skärmar hittar du hos az design webbutik.

Visa hänsyn till varandra
Även om ni investerar i att ha ljudabsorbenter, samt golvskärmar och bordsskärmar på ert kontor, så kan det även vara bra att göra andra saker för ljudmiljön. Det kan vara bra att alla kollegor tillsammans kan komma överens om vad för regler som ska gälla. Att visa hänsyn och inte ropa till varandra rätt över rummet är en bra grej. Det är bättre gå fram till den man vill prata med, eller skicka e-post. Även att ha lurar om man ska lyssna på musik så inte alla måste lyssna på det du vill höra på. Det kan även vara ett sätt att visa att man vill vara ifred, att ha lurar på sig. Om det ofta ringer i telefonerna kan det vara bra att ha dem på ljudlöst. Ett annat sätt att få det bättre, det är att investera i tysta rum. Ett ställe dit vem som helst kan gå om man behöver jobba i fred en stund.

Denna artikel är skriven i samarbete med partner

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …