Saturday , August 20 2022

SoftWave – “System Failure”

Danskarna är inte bara bra på fotboll och mustig øl. Nej, de har även spetskompetens inom elektronisk pop.

SoftWave är tillbaka med en ny singel, “System Failure”, som inte bara har en catchy melodi, utan även en genomtänkt text om hur människor blivit mer beroende av datorer än någonsin, vilket inte precis är en bra utveckling.

Hör låten och kolla på videon, som är inspelad i Tunnelfabrikken i Köpenhamn, här.

Vill ni förresten läsa mer om SoftWave (som enligt uppgift jobbar på en ny fullängdare), så bjuder Zero på en intervju här.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Ras Bolding – elektropop och hologramshow på H.C. Andersen Festivals

Gillar du elektronisk pop, litteraturhistoria, sagor, datorgrafik och fantasifulla framföranden? Okej, då bör du verkligen …