Wednesday , May 22 2024

Tip Jar – One Lifetime

Betyg - 4

4

Mjuk och lugn americana från ett par sjungande holländare. 

User Rating: Be the first one !
Tip Jar - One Lifetime
Skivbolag: Shine A Light Records

Holländska Tip Jar består av Bart de Win och Arianne Knegt. One Lifetime är deras femte album och här kan höras tydliga spår av bluegrass, country, folk, men också jazz och soul. De har lirat på flera musikfestivaler i Texas och innan pandemin genomförde de dessutom sin första turné i Storbritannien.

Bart de Win har lirat med bland andra Iain Matthews, Birds of Chicago, Sam Baker, Kevin Welch och Walt Witkin, men det är i Tip Jar han får utrymme för sina egna kompositioner. Och de är rätt snälla, behagligt mjuka, ofta rätt stillsamma och försedda med stämsång. Arianne Knegt sjunger men har också varit med och skrivit flertalet av låtarna. Musikaliskt omger sig paret av ett flertal musiker från både USA och hemlandet. Jag kan inte påstå att jag går igång på helheten här, långt ifrån, men en och annan småtrevlig sång bjuder One Lifetime på. Mest minnesvärd tycker jag att soullåten ”Tell Me Something” är. Den står ut från det övriga materialet. Inledande lite avspänt funkiga ”Go On To Get Lucky” är också ett spår som fastnar och gulliga ”Something I Said” låter myspysigt gammaldags och romantisk, men tyvärr går merparten av skivans 11 sånger rätt spårlöst förbi. Jag har lyssnat på albumet ett flertal gånger, min vana trogen, och fler låtar borde fästa av så pass många, men tyvärr gör de inte det. Jag har dessutom svårt för det jazziga anslag som genomsyrar alltför mycket av materialet. One Lifetime är en alltför tandlös cd för att slå an en nerv hos mig och skulle jag inte ha recenserat den skulle jag nog inte ha gett den mer än en lyssning, ärligt talat. Tip Jar har uppenbarligen sin publik, men jag tillhör inte den skaran.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Skinny Dyck - Palace Waiting

Skinny Dyck – Palace Waiting

Skinny Dyck – nej, jag tror inte att det är hans riktiga namn – lirar …