Sunday , December 4 2022

Web Rumors – New wave-pop från Australien

Låt oss vända blickarna till andra sidan klotet. 

I Perth, i västra Australien, hittar vi new wave-sextetten Web Rumors, som vunnit ett flertal musikpriser i sitt hemland.

De nämner OMD, Bronski Beat, Pet Shop Boys och Roxy Music som största förebilder och har även anammat åttiotalsestetiken till fullo.

Ni hör deras nya album, New Tricks, här. Alla skivor som börjar med en låt som heter “New Wave Heartache” måste vara värda en genomlyssning, eller hur?

 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

OMD firar 40 med fet box

40 år, 40 singlar.