Saturday , January 28 2023

Duran Duran – samarbetar med Graham Coxon från Blur!

Det finns många anledningar att beundra Duran Duran!

Till exempel deras hitkänsla, deras coola stil och deras ambition att hela tiden utvecklas och testa nya grejer.

Under årens lopp har de experimenterat med många olika musikstilar och samarbetat med många spännande kollegor. Bland andra Kelis, Timbaland, Janelle Monáe och John Frusciante.

Även på sitt kommande album, som släpps senare i år, vill Birmingham-kvartetten bryta ny mark.

Nick Rhodes beskriver skivan som ”en kombination av modern EDM, stora ballader och klassisk Duran Duran-pop”. Även denna gång bjuds det på det finfina gästartister. Eller vad sägs om Mark Ronson och Giorgio Moroder, som monsterproducenter, och Graham Coxon från Blur på gitarr?

Hur kommer det då att låta? Alla nyfikna kan få en ledtråd den 23 maj, när Duran Duran kommer att framföra sin nya singel på 2021 Billboard Music Awards. På scen kommer de att få assistans av – just det – Graham Coxon!

Framförandet kommer att ske via videolänk från England. Zero ser fram emot det hela med förväntan och spänning!

Fram till dess rekommenderas Paper Gods, som visar att de fyra gentlemännen fortfarande tittar framåt och vägrar bli åttiotalsföredettingar.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Lustans Lakejer och Reeperbahn – om konserterna i december

Nu i december ställer sig de båda mytomspunna banden Lustans Lakejer och Reeperbahn på scenen …