Tuesday , April 23 2024
En kaffekopp och en Iphone på ett bord.

Musik och kaffe – perfekta kombon för välmående

I en värld där praktiskhet och effektivitet blivit allt mer viktigt i en överlastad vardag har både musik och kaffe blivit bulkvaror. Vi har glömt bort att verkligen njuta av vad vi konsumerar i vår vardag och uppskatta de små saker vi gör och upplever.

Musik har blivit en konstant i allas liv. Med alla nya streamingtjänster kan man lyssna på musik när som helst och var som helst. Dessutom kan man skippa de låtar man inte gillar, lyssna på färdiga hit listor, och lyssnar låt efter låt utan större syfte. Få tar och lyssnar på ett helt album från början till slut och artistens budskap och känsla tappas på vägen.

Samma har skett med kaffe. I dag dricker man kaffe vartän man går, på tågstationen, ut av en maskin, på jobbet, hemma och på gatan. För många har kaffe blivit en nödvändighet och därför lägger man mindre fokus på kaffets kvalitet. Färre folk har tid att sätta sig ner på ett café eller brygga upp en ordentlig kopp kaffe hemma.

Fokus på studen och nuet
På senaste tiden kan man börja se en förändring. Försäljning av vinyler har gått upp och folk gillar att fysiskt sätta på en hel skiva. Det känns nostalgiskt och har blivit en ritual. Känslan av att fysiskt ha en vinyl eller ett album i handen är något speciellt. Samtidigt har flera kaffe älskare börjat köpa fina kaffebryggare och kvarn och sätta mera tanke på kaffebönornas kvalitet och smak. Till och med kaffebryggare med kapslar har ändrats och blivit både snyggare och godare. Från att droppa stel snabbkaffe till ekologiskt och smakfylld kaffe, hjälper dessa maskiner många att kunna njuta kvalitetskaffe, då ens vardag inte tillåter en tid att vänta på en italiensk moka maskin att bli klar.

Dags för nya ritualer
Då är det dags att skapa nya ritualer. I dag är välmående och hållbarhet i fokus och ett enkelt sätt att börja dagen bra är men ett bra album och en god kopp kaffe. Du behöver inte äga en vinylspelare eller en super komplex kaffemaskin. En ritual bör vara tillgänglig och det är syftet som spelar roll. Senseo erbjuder hållbar kaffe för dig som vill börja din morgon bra, men utan tids stress. Välj att spela ett album på morgonen från din favort streamingtjänst och kolla hur känslan ändras igenom. Verkligen lyssna och njut. Morgonmusiken verkligen sätter stämnignen för hela dagen.

Morgonritualer är så viktiga i vår vardag och som sagt sätter stämningen för hela dagen. Säkert har du märkt att arbetsdagen också går snabbare och bättre då man redan haft tid på morgonen att vakna upp och ta en stund för sig själv. Kom ihåg att ta dessa studenr för dig själv. Skapa ritualer som gör dig glad och njut av livet.

Denna artikel är skriven i samarbete med partner

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

En man sitter på en förstärkare och spela gitarr

Tv-spel och hårdrock: En komplett guide

Hårdrock och tv-spel delar en speciell koppling. Sedan tidigt 1990-tal har hårdrocksmusik varit en del …