Heath Cullen – Springtime In My Heart

Betyg - 5

5

Stillsam och varm, något mörk men positiv americana, med inslag av jazz och folk. 

User Rating: Be the first one !
Heath Cullen - Springtime In My Heart
Skivbolag: Five By Nine Recordings

Fem år efter att Heath Cullen lirat in plattan Outsiders ihop med Elvis Costellos kompband Imposters har han återigen besökt studion, denna gång för att skapa optimistiska men väldigt lugna skivan Springtime In My Heart. Den spelades in i Los Angeles tillsammans med flerfaldigt Grammy-vinnande producenten Joe Henry.    

När Heath Cullen gick igenom vilka låtar som så småningom skulle hamna på Springtime In My Heart upptäckte han att samtliga innehöll en röd tråd av optimism och hoppfullhet. Han tyckte att skivan framstod som ett motgift till alla dåliga nyheter som florerar och gav den således sin positiva titel. Joe Henry som nyligen vunnit kampen mot svårartad cancer tackade ja till att producera albumet och bidrog med sitt musikerteam: Jay Bellerose på trummor, Jennifer Condos på elbas, Adam Levy på gitarr, Patrick Warren på keyboards och Levon Henry på orgel. Springtime In My Heart innehåller tio lugna låtar, varav Cullen skrivit samtliga själv, förutom covern på T-Bone Burnetts ”Kill Switch” som avslutar cd:n och ”Song That I Know” som Henry skrivit texten till. Plattan är rogivande med en varm men något mörk ljudbild och det är lätt att associera till Tom Waits stillsammare stunder. Dock är inte Cullens röst lika personlig och vräkig som Waits, samt att här emellanåt märks en försiktig folkton på ett vis som sällan uppstår i Waits musik. Det jazziga anslaget har däremot artisterna gemensamt. Således tror jag att Cullen skulle kunna gå hem hos samma publik. Låtmässigt är vissa spår på Springtime In My Heart klart starkare än andra, men jag har svårt att finna några som känns riktigt omvälvande och djupt känslomässigt engagerande. Skivan är dock angenäm att lyssna till när man är på det humöret och texterna mycket välskrivna.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …