Thursday , December 1 2022
Yelle - 2016

Yelle – ny singel och musikvideo: “Noir”

Yelle, med Julie Budet i spetsen, har de senaste femton åren räknats som ett av de största namnen på den franska elektroniska scenen.

De släpper nu en ny singel från sitt senaste album, L’Ère du Verseau. 

Låten heter ”Noir”, har ett härligt elektroniskt discobeat och anspelar på känslan att ta på sig en stilren, svart outfit och festa hela natten. Bandet själva beskriver den som: ”It’s moody. It’s fashion. It’s attitude”.

Som grädde på moset presenteras ”Noir” med en snygg video, som naturligtvis är fylld med svarta kläder och fransk dekadens. 

Lyssna på ”Noir” och andra elektroniska popkarameller från L’Ère du Verseau här. Alla som gillar Yelle kan förresten snart se fram emot mer. Zero återkommer på ämnet!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!