Tuesday , April 23 2024

Eddie Seville – High & Lonesome

Betyg - 6

6

Trevlig 5-spårs ep i gränstrakterna mellan country och rock.

User Rating: Be the first one !
Eddie Seville - High & Lonesome
Skivbolag: Temple Ward Music

High & Lonesome släpptes för den amerikanska marknaden redan förra året. Tanken var att skivan skulle föregå en amerikansk och sedan europeisk turné, men en viss pandemi kom emellan så planerna sket sig. Det finns dock fem goda skäl att lyssna på Eddie Sevilles nya ep ändå.

Eddie Seville är den drivande kraften bakom countrybandet Steel Rodeo, men som soloartist, bandmedlem och bandledare har han turnerat i både USA, Europa, Kanada och på Jungfruöarna. Hans sånger har förekommit på skivor utgivna av Island, Atlantic och Universal Records men också på ESPN och HBO. Även George Kooyman – grundare, sångare, gitarrist och förgrundsgestalt i Golden Earring – har lirat in ett par av hans låtar. Dock inte från denna ep. Den här skivan inleder Seville med ”All Night Radio”, en rocklåt med countryinfluerad sångmelodi. Den följs upp av pedal steel-snygga countryballaden ”High & Lonesome” som handlar om en kokainsnortande, tequiladrickande snubbe som inte längre får någon kick av drogerna. Plattans bästa låt, om ni frågar mig. Därefter kommer ”One More Guitar” med en text som passar en del av de gitarrister jag känner. Den handlar nämligen om en kille som ”behöver” ännu en gitarr till samlingen. Bagatellartad text, men rätt trevlig låt. Den följs upp av ”Seeds In the Wind” som inte lämnar något djupare spår efter sig och så slutar plattan med småroliga ”Talking To Myself” där Sevilles munspel har en framträdande roll. Han är multiinstrumentalist och hanterar på den här skivan både sången, gitarr, bas, mandolin, trummor och nämnda munspel. Peter Adams heter för övrigt killen som förgyller ett par spår med sin pedal steel.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Tip Jar - One Lifetime

Tip Jar – One Lifetime

Holländska Tip Jar består av Bart de Win och Arianne Knegt. One Lifetime är deras …