Tuesday , April 23 2024

“The Ascent” – melodiös technopop från John Keding

Låt oss inleda den nya veckan med en skön energikick från Helsingborgstrakten. 

Närmare bestämt John Keding, som häromåret uppmärksammades i Zero, när han gjorde en elektronisk cover på Kents ”Kräm” tillsammans med sin fru, Veronica.

Som soloartist bjuder John nu på melodisk technopop. På den nya EP:n The Ascent, släppt på Manchesterbaserade Sub Label Recordings, delar dansanta beats och Jean-Michel Jarre-liknande syntslingor på utrymmet.   

John Keding beskriver sina influenser som ”allt från Nitzer Ebb, Depeche Mode och New Order till Röyksopp, Deadmau5 och Vitalic”. Han berättar även att den nya EP:n har ett genomtänkt tema:
– ”The Decent” handlar om pandemin och de svårigheter många stått inför, som ett slukhål som man måste ta sig igenom. ”Caves” är tänkt som en mellanakt, då många nog haft en mörk tid där man fått hantera sina tankar på olika sätt. Sedan är ”The Ascent” känslan av att man är på väg upp igen. Men skivbolaget ville helst ha ”The Ascent” som huvudspår, så det blev ”upp för ett berg, tankar och sedan ner igen” istället…

Nästa singel från John Keding, ”Ambush”, släpps den 14 april via Sub Label Recordings och kommer att dra lite mer åt det renodlade technohållet. Eventuellt är även en fullängdare på gång. Följ honom via Instagram. 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Omslag: Skraeckoedlan - The Vermillion Sky

Skraeckoedlan – The Vermillion Sky

Skraeckoedlan bildades 2009 i Norrköping och har sedan dess gett ut en liveplatta, fyra studioalbum …