Veronica Keding - 2016

Veronica Keding släpper Kent-cover

Electroniska popduon Veronica Keding nya singel är en cover på Kents ”Kräm (Så nära får ingen gå)”.

Gruppen besår av makarna Veronica och John Keding. Veronica kommenterar valet av cover.

– I vintras funderade vi på om vi inte skulle göra en cover och vi kom snabbt fram till att ”Kräm” var den vi ville göra. Det blir en annan dynamik och till viss del innebörd med en kvinna som sjunger och det är alltid spännande.

– Kent är ett grymt band och ”Kräm” är en fantastisk låt som vi gör på vårt sätt, lite hårdare än originalet med en hel del nytt men samtidigt en hyllning till Kent och en magnifik textförfattare i Jocke Berg.

”Kräm (Så nära får ingen gå)” är producerad av Veronica och John Keding och inspelad och mixad av producenten Tobias Forsberg på Flow Music/Malmö.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Kat Knix – “Tough”

Hon är influerad av Peaches och PJ Harvey, har gjort remixer till The Knife och …