Jesse Brewster – The Lonely Pines

Betyg - 7

7

Melodiös och snygg americana/västkustpop med skön atmosfär.

User Rating: Be the first one !
Jesse Brewster - The Lonely Pines
Skivbolag: Crooked Prairie Records

Jesse Brewsters femte album, The Lonely Pines, fungerar oavsett om du är inne på folk, pop (eller en kombination av de två), västkust eller americana i stort. Här finns många snygga melodier, en skönt avslappnad atmosfär och Brewsters tilltalande sångröst.

Mr. Brewster växte upp med hippieföräldrar i norra Kaliforniens bergskedjor, på Hawaii och i San Fransisco Bay Area. Vid 12 års ålder hade han hunnit gå i 10 olika skolor så när han senare blev musiker och började turnera var han mer än van att kuska hit och dit i landet. Brewster är sångare, kompositör, multiinstrumentalist och producent med Willie Nelson, Rolling Stones, Beatles, Tom Petty, Fleetwood Mac, Eagles och Bob Marley som influenser, även om bara ett par av dessa förebilder hörs i den musik han själv gör. The Lonely Pines innehåller tio låtar, en del rockigare och en del lugnare. Mina främsta favoriter på plattor har blivit ”Kicking and Sceaming” som jag föll för tämligen omgående då den gungar på bra och har en refräng som är svår att ducka för, valsen ”Bitter Pill” med sin text om förlorad kärlek samt sparsmakade twanggitarr och dobro är också en höjdpunkt, liksom ”Follow It Down” med sin snygga melodi, coola elgitarrlir och tilltalande arrangemang. Övriga spår håller också hög standard och gör albumet till en jämn och fin upplevelse. Skivan avslutas med keltiskt folkinfluerade ”Amber Kinney” som är riktigt snygg och när Jesse Brewster inte spelar in och ger ut soloalbum som The Lonely Pines ägnar han sig åt att lira in ett r `n b-influerat album, att lira hårdrock med en trio samt skapa en rockopera som är tänkt att sättas upp på Broadway. Jesse Brewster är uppenbarligen en man med många strängar på sin lyra och det blir intressant att följa hans kommande förehavanden inom musiken.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Pascal - Fuck Like A Beast

Pascal – Fuck Like A Beast

Manuela De Gouveia (sång, bas), Mimmi Skog (trummor) och Isak Sundström (sång, gitarr) brölar vidare på nya …