Sunday , August 14 2022

Lidandets rike – elektronisk pop och punkig attityd på “Trolla mig”

För några veckor sedan introducerade Zero Magazine Lidandets rike, alias Erik Lindestad, som dansade sig in i våra hjärtan med sin punksyntiga debutsingel ”Kör hårt, bryt ben, bli kär” (har du inte hört den än, så gör det här)

Nu är uppföljaren, ”Trolla mig”, här. Erik berättar om låten:
– ”Trolla mig” handlar om hur vi beter oss som grupp och hur lätt det är att dras med i andras strömmar. Det vilar en trygghet i att slippa tänka själv och bara flyta med, trots att man egentligen kanske borde veta bättre. Texten var det första jag skrev som Lidandets rike och den första svenska texten på många år. Musiken är, trots titeln, varken eftertänksam eller djup, utan tar vid efter ”Kör hårt, bryt ben, bli kär” med samma energi, trots lite lägre tempo.”

Zero Magazine gillar verkligen vad vi hör och utnämner Lidandets rike till en av årets mest spännande nykomlingar hittills!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Jan Olsen - Spirit Chant

Jan Olsen – Spirit Chant

Danske singersongwritern Jan Olsen inleder Spirit Chant med själva titelspåret och det är den låt …