Lidandets rike – elektronisk pop och punkig attityd på “Trolla mig”

För några veckor sedan introducerade Zero Magazine Lidandets rike, alias Erik Lindestad, som dansade sig in i våra hjärtan med sin punksyntiga debutsingel ”Kör hårt, bryt ben, bli kär” (har du inte hört den än, så gör det här)

Nu är uppföljaren, ”Trolla mig”, här. Erik berättar om låten:
– ”Trolla mig” handlar om hur vi beter oss som grupp och hur lätt det är att dras med i andras strömmar. Det vilar en trygghet i att slippa tänka själv och bara flyta med, trots att man egentligen kanske borde veta bättre. Texten var det första jag skrev som Lidandets rike och den första svenska texten på många år. Musiken är, trots titeln, varken eftertänksam eller djup, utan tar vid efter ”Kör hårt, bryt ben, bli kär” med samma energi, trots lite lägre tempo.”

Zero Magazine gillar verkligen vad vi hör och utnämner Lidandets rike till en av årets mest spännande nykomlingar hittills!

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …