Friday , August 19 2022

Elektropop med punkattityd från Lidandets rike

Gillar du elektropop med punkattityd? Tillhör Johan T Karlsson, alias Familjen, dina favoritartister? Uppskattar du vad Per Fall, alias Den där killen, gör?

Då borde du kolla upp Lidandets rike. Det dramatiska namnet är ett anagram på Erik Lindestad, bekant från indietronicabandet The Land Below och som hyllad soundtrackkompositör. 

Soloprojektet Lidandets rike föddes ur ett behov av att med musikens hjälp lyfta själen ur det hål som varit 2020. Det som började med några textrader på svenska kom att bli ett helt album.

Erik Lindestad beskriver debutsingeln, “Kör hårt, bryt ben, bli kär”, enligt följande: 
– “Kör hårt, bryt ben, bli kär” kommer från ett sms till en vän vars förhållande spruckit. Det är en stöttande uppmaning att, med nyinköpta rullskridskor, våga kasta sig ut i livet igen, trots överhängande risk för skrapsår och blåmärken. En låt om att våga vara människa och slå sig om och om igen.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!