Wednesday , April 17 2024

Elektropop med punkattityd från Lidandets rike

Gillar du elektropop med punkattityd? Tillhör Johan T Karlsson, alias Familjen, dina favoritartister? Uppskattar du vad Per Fall, alias Den där killen, gör?

Då borde du kolla upp Lidandets rike. Det dramatiska namnet är ett anagram på Erik Lindestad, bekant från indietronicabandet The Land Below och som hyllad soundtrackkompositör. 

Soloprojektet Lidandets rike föddes ur ett behov av att med musikens hjälp lyfta själen ur det hål som varit 2020. Det som började med några textrader på svenska kom att bli ett helt album.

Erik Lindestad beskriver debutsingeln, “Kör hårt, bryt ben, bli kär”, enligt följande: 
– “Kör hårt, bryt ben, bli kär” kommer från ett sms till en vän vars förhållande spruckit. Det är en stöttande uppmaning att, med nyinköpta rullskridskor, våga kasta sig ut i livet igen, trots överhängande risk för skrapsår och blåmärken. En låt om att våga vara människa och slå sig om och om igen.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!